MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Hanneke   Frangipani (Plumeria rubra)

 • Hanneke B.Wat is de beste meststof om bloemen te krijgen? Zelf geef ik 10-52-10 om de twee à drie weken. En af en toe 20-20-20.Mijn zes planten zitten volop in blad, maar er komen geen bloemen. Bij een plant is dat 1x gelukt, daarna niet meer.
  Zondag 19 Juli 2015 om 15:31

5 reacties

 • Roos T. Roos T. Warom zoveel mest eneen fosfor gehalte van 52 ?Ik mest organisch,Je geeft veel teveel.Ik In het voorjaar en na de eerste bloei van de rozen geef ik rozen nog een keer .Wat voor soort grond heb je?Laat eens een analyse maken van je grond dan weet je wat je grond nodig heeft .
  Zondag 19 Juli 2015 om 15:58
 • Hanneke B. Hanneke B. Omdat Frangipani meer fosfor nodig hebben, heb ik begrepen van een kweker. Ik heb cactusgrond vermengt met perliet en verpot ze om het jaar. Het zijn overigens geen rozen.
  Zondag 19 Juli 2015 om 16:12
 • Kiki B. Kiki B. Om op jouw vraag in te gaan: er is niet zoiets als de beste meststof om bloemen te verkrijgen. Alles hangt af van de plant, de groeiomstandigheden, de standplaats etc. Op zich ben ik het eens met Roos om eerst te kijken, als je al zou moeten mesten, of dit met organisch materiaal kan. Dat is gewoon een stuk milieuvriendelijker . Veel planten gaan bloeien om zich te vermenigvuldigen. Dat doen ze omdat ze 'denken' dat ze dood gaan. Gaan we nu veel mest geven dan gaan ze eerder veel nieuwe stengels en blad aanmaken. Die bloemen komen dan pas weer veel later. Verarm je de plant dan zal eerder bloei ontstaan. Begrijp je de logica?
  Zondag 19 Juli 2015 om 20:17
 • Kiki B. Kiki B. Om nu een oplossing te zoeken zou je het volgende eens een keer kunnen uitproberen. Ik heb dit zelf destijds gedaan met een Wisteria die maar niet wilde bloeien. Geef gedurende het groeiseizoen eens geen mest. Zorg er wel voor dat de plant niet te nat staat maar vooral niet uitdroogt. Geef in het najaar een keer een gift superfosfaat. Laat weten of dit geholpen heeft.
  Zondag 19 Juli 2015 om 20:19
 • Hanneke B. Hanneke B. Dank je, ik begrijp de logica. Land van herkomst heeft meestal ook een 'arme' grond. Ik ga het uitproberen om ze geen meststof te geven. En misschien een grond analyse doen, zoals roos adviseerd. Ik heb ze nu 5 jaar en zijn ongeveer een meter hoog. Ze zitten wel goed in blad. Zal wel even duren om een resultaat te zien, maar als dat gaat lukken zal ik het laten weten.
  Zondag 19 Juli 2015 om 20:48