Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Wouter V.In mijn voortuin staan heel veel jonge scheuten van lavendel . Graag zou ik een aantal scheuten recupereren om elders in de tuin te planten . Hoe ga ik best te werk ? Eerst in potjes met potgrond of rechtstreeks uitplanten ... Dank
    Zondag 26 Juli 2015 om 14:40

3 reacties

  • Roos T. Roos T. Persoonlijk zou ze in potjes zetten om groter te worden ,maar uitplanten kanook,maar dan deed ik n het voorjaar,Ik heb hier weleens lavendel verloren door echt strenge winter,maar dat waren planten die ik gekocht had.
    Zondag 26 Juli 2015 om 16:09
  • Tom M. Tom M. Rechtstreeks uitplanten zal ook wel lukken, mits voldoende watergift, maar zelf zou ik ze in potjes stoppen, met goede potgrond, en goed laten wortelen, tegen volgende jaar heb je dan stevige plantjes met een goed wortelgestel, en kan je nog kiezen welke je in de grond stopt en welke niet... als je ze rechtstreeks in de grond stopt en er lukken er een paar niet, zit je al onmiddellijk met "gaten" in de aanplanting.... ;-)
    Zondag 26 Juli 2015 om 16:51
  • Filip D. Filip D. Indien je voldoende grond rond de wortels 'meeneemt' kan je ze nu al in volle grond uitplanten. Dan kunnen ze voor de winter al wat nieuwe wortels vormen en aansterken. Wel best een beetje insnoeien na het verplanten.
    Zondag 26 Juli 2015 om 21:36

1 tuinier vindt dit leuk

  • Roos T. Roos T. Zondag 26 Juli 2015 om 16:10