MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Jasminik heb mijn bamboo weg gedaan. Deze stond in een halve boog buxushaagje. Vormde een scherm naar de buren.
  Wat kan ik hier nu zetten? Iets wat blijft in de winter en goed opvult? Dus dicht is en hoog wordt.
  Zondag 26 Juli 2015 om 19:44

7 reacties

 • Filip D. Filip D. Dag Jasmin, er zijn heel wat groenblijvende haagplanten zoals Taxus, Photinia, Ilex, Liguster 'green century' enz... Google maar even om te zien wat best past voor jouw situatie. Zondag 26 Juli 2015 om 21:20
 • Roos T. Roos T. Een groene hoog blivende haag wat Flip al aangeeft geeft privacyin je tuin.,Taxus kun je al kopen op redelijke hoogte,dan hoef je geen jareb te wachten ,je kan ook rietmatten zetten de eerste jaren.
  Zondag 26 Juli 2015 om 21:55
 • Roos T. Roos T. Maandag 27 Juli 2015 om 06:31
 • Jasmin Jasmin Omdat er een gebogen buxushaagje staat vind ik dat dit gevuld moet worden met niet opnieuw een haag, maar een heester die wat bloem geeft en toch in de breedte en hoogte groeit en dicht blijft in de winter.
  Ik zou een foto toevoegen, maar dat gaat hier niet zeker?
  Dank u alleszins voor de reacties. Vriendelijke groeten.
  Maandag 27 Juli 2015 om 10:54
 • Filip D. Filip D. Je kan haagplanten ook in los verband aanplanten, het hoeft niet noodzakelijk op een strakke lijn. Als je dan de juiste plantafstand respecteert, groeien ze uit tot hun normale struikvorm. Zelf heb ik ook de bovengenoemde soorten ook in los verband staan. Kijk ook eens naar Choiysia ternata (vb. Aztec Pearl) die in het voorjaar massaal bloeit met geurende witte bloemen, wintergroen is en sterk groeit!
  Van belang is ook de hoogte die je wenst te bereiken, enz..We hebben eigenlijk te weinig gegevens ivm grondsoort, licht/schaduw enz. om jou het juiste advies te kunnen geven.
  Maandag 27 Juli 2015 om 11:44
 • Jasmin Jasmin Die Aztec Pearl ziet er mooi uit. Kan je die kopen met een redelijke grootte?
  Heb een foto bij foto's tuin gezet van het plaatsje dat ik moet opvullen.
  grondsoort: weet ik niet (Hageland)
  zon tot middag
  hoogte: zo hoog mogelijk

  bedankt
  Maandag 27 Juli 2015 om 15:37
 • Kiki B. Kiki B. Dan zou ik eerder de gewone Choisya ternata kiezen, die oogt wat rustiger. Maar die zal je waarschijnlijk niet zo hoog kunnen kopen. Waarom niet een boom met wintergroene kroon? Zoals bijvoorbeeld de Quercus ilex (Steeneik)? Dan heb je meteen hoogte en volume en bovendien nog ruimte voor een leuke onderbeplanting. Dat maakt het geheel wat minder zwaar. Maandag 27 Juli 2015 om 16:11