MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Ann S.Zwemvijver: we hebben thuis een zwemvijver gemaakt met HDPE-platen, met lavafilter en zonder planten.
    Het water op zich is zeer helder, maar we hebben probleem met (ik denk groene en bruine algen die zich afzetten op de wanden en de bodem (visueel niet mooi en glad - valgevaar). Ik heb vijver al herhaaldelijke keren met schuursponsje ontdaan van die algen op de wanden, maar +/- 14 dagen later zijn ze daar opnieuw. Onze vijver is dus NIET onderhoudsvriendelijk.
    Heeft iemand natuurvriendelijk oplossing? Ik heb vorige winter al zak met stro ingehangen. Toevoegen van bleekwater helpt wel (tijdelijk) maar is niet goed voor de vissen (we steken paar goudwinden in om insecten eruit te eten).
    Heeft iemand een passende oplossing voor die algen die zich vasthechten op de wanden?
    Zaterdag 8 Augustus 2015 om 15:05

1 reactie

  • Pascal G. Pascal G. Prachtig zoals men die zwemvijvers in beurzen ziet staan, natuurlijk komt er naar verloop van tijd onvermijdelijk leven in dat water.Watertorren, kikkers en natuurlijk ook algen. Er bestaan produkten om deze algen tijdelijk te laten afsterven mits de waarden van uw water goed zijn en de temperatuur niet te laag. Wil je echter een zwemvijver welke altijd kraaknet is dan zou ik voor de Winde's een andere thuis zoeken en mijn zwemvijver ombouwen tot zwembad. Gaat het enkel om het in - en uitstapgedeelte welke onveilig is dan je kan daar eventueel een ruwe laag aanbrengen. Ik weet niet of polyester houd op deze kunststofsoort? Deze kan je gemengd met fijne steentjes aanbrengen op deze plaatsen. Het oppervlakte zal dan op deze plaatsen ruwer zijn maar zeker niet vrij van algen. Zondag 23 Augustus 2015 om 02:20