MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Ger k.Hallo, ben sinds 2 jaar de gelukkige huurder van een stukje grond in Zaandam op een schitterende locatie waar ik met mijn (groene vingers) aan de slag mag. Nu wil ik dit jaar een kweekkast aanschaffen, mijn oog is gevallen op een kas met kunststof platen ipv glas. Je kan per slot van rekening elke euro maar een keer uitgeven. Mijn vraag is, heeft er iemand ervaring met een kunststof kas, en dan bedoel ik een kas waar ipv glas die kunststof platen zitten Hoor graag jullie ervaringen. mvgr Ger
  Woensdag 12 Augustus 2015 om 23:12

3 reacties

 • Tom M. Tom M. Ik ben sinds een 10-tal jaar (zéér) gelukkige eigenaar van een serre (kas dus) :-) in glas, en ben daar heel blij om... Bij kunststof heb je minder lichtdoorlaat, en zeker in het voorjaar en het najaar is een maximum aan licht wel belangrijk. Glas is ook veel duurzamer.
  Daartegenover staat natuurlijk dat glas duurder en zwaarder is (gezien het huurgrond betreft, is het mss. handig dat het verplaatsbaar is. )
  Kweektechnisch (wat een woord) geniet glas toch mijn voorkeur..Maar zoals je zegt, veel zaken schaf je jezelf maar één keer aan, en om het even welk type je kiest, het g(h)eeft enorme voordelen bij het kweken van "serre" planten... (tomaten bvb. groeien bij mij onbehandeld op in de serre, geen last van neusrot e.d).... succes !
  Donderdag 13 Augustus 2015 om 09:00
 • Ger k. Ger k. Bedankt voor je reactie Tom, weer een punt om over na te denken.

  mvgr Gerard
  Donderdag 13 Augustus 2015 om 11:15
 • Tom M. Tom M. zo blijven we nuttig bezig ... :-) graag gedaan.. Donderdag 13 Augustus 2015 om 11:39