MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Greta H.

  • Greta H.Wij zouden graag een haag planten met allemaal hibiscusplanten (struiken). Wanneer doen we dit het best? (is het nu de goede moment of beter wachten tot in 't voorjaar?)
    We hebben zelf vele jonge struiken staan, (hebben zichzelf uitgezaaid) die we zouden willen gebruiken als start voor deze haag. Ik veronderstel dat we de takken (van de momenteel nog kleine struiken) dienen af te knippen vooraleer we ze verplanten. Dienen we ze extra te bemesten bij het planten, hoe ver dienen ze uit elkaar te staan, hoe en op welke hoogte moeten we insnoeien om een mooie haag te bekomen? Alle info en tips zijn welkom. Ik kijk er naar uit!
    Donderdag 20 Augustus 2015 om 21:51

1 reactie

  • Marcel S. Marcel S. Goeiedag, Hibiscus verplant je enkel in februari als de ergste vorst voorbij is. De grond waar je gaat planten bereidt je nu best voor, de van onkruid ontdane grond met 5 cm goed verteerde compost verkruimlen, is meestal voldoende. Kies voor je hibiscus een plaats in de volle zon. De afstand tussen mekaar hangt af van hoeveel planten je hebt, en hoe dicht je je haag wil laten vormen. 40 à 50 cm is zowat standaard voor een haag. Voorzichtig de grond aandrukken bij de aanplant, vooral aanwateren. Geef voldoende water in het seizoen. Het snoeien doe je ook best in februari, tot 2 ogen vanaf de stam. Zeker als je er een haag wil van vormen, elk jaar een oog verder snoeien. De hoogte van het snoeien bepaal je zelf : wil je bloemen van onder tot boven, of enkel bovenaan ? Voor een haag is het mooiste van onder tot boven, dus snoei je door ook naar. Wil je het maximum bloemen uit je hibiscus, dan geef je in maart bij regenweer, en nog eens in augustus ter versterking tegen de winter, tweemaal een handvol organisch mest per plant. N-P-K met niet te hoog stikstofgehalte (N). De uitgebloeide bloemen snel verwijderen. Vergeet je hibiscus niet te beschermen met een fleesdoek bij strenge vorst, zeker als de koude noordenwind vrij spel heeft in je tuin. Succes en geniet ervan ! Marcel Sch. uit Mol, voordrachtgever Volkstuin.
    Vrijdag 21 Augustus 2015 om 12:46