Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Bert P.Ik wil in onze voortuin graag een haag aanplanten. Het is de bedoeling ze +/- 1m hoog 60 cm dik te laten worden en ze moet bladhoudend zijn. Ik dacht zelf aan olijfwilg, glansmispel, liguster. Liever geen taxus of buxus. Zijn er nog tips bij jullie? Liefst iets wat niet teveel onderhoud vraagt. Ik heb met de +30 are achteraan al genoeg te doen :) Tips én/of foto's zijn meer dan welkom.
    Donderdag 17 September 2015 om 16:28

6 reacties

  • Roos T. Roos T. Ik heb slechte ervaring met eleagnus. Ik had een groot massief dat na 13 jaar bevroor met strenge vorstOok bij een vriendin hetzelfde verhaal.Ik heb nu enkele struiken zodat er geen grote gaten komen na strenge winter,dus voor een haag zou ik het niet aanbevelen.
    Donderdag 17 September 2015 om 19:44
  • Gianni G. Gianni G. Klassieke beukenhaag (bruin blad in de winter) is het mooiste naar mijn mening. Laurier kan ook.
    Vrijdag 18 September 2015 om 10:07
  • Kiki B. Kiki B. Iedere haag vraagt onderhoud. Eleagnus is mooi maar onzeker qua uitval. Photinia idem en niet 100% vorstbestendig. Liguster is sterk en fraai maar heeft zeker meermaals per jaar fors onderhoud nodig. Fagus sylvatica ( niet echt wintergroen) is sterk, gedijt echter niet op natte grond. Semi bladhoudend, het verdorde blad valt pas laat in het voorjaar af. Hulst zou, afhankelijk van de grondsoort, nog een goed alternatief zijn. Laurierkers is zo ongeveer de sterkste, maar minder fraai en zeker niet strak plus veel onderhoud. In dat geval zou ik dan kiezen voor de laurocerasus rheinvaanii. Iets meer opgaand en wat smaller blad. Prachtige haag is de Portugese Laurierkers (prunus lusitanica). Maar in strenge winters kan ze een stevige klap krijgen.
    Zaterdag 19 September 2015 om 22:07
  • Bert P. Bert P. Super bedankt voor jullie tips. Kan al terug wat verder kijken. Ik heb geen schrik om te snoeien of zo, maar 2 maal per seizoen of elke maand is wel al een verschil uiteraard ;) En zoals eerder gezegd de tuin is groot genoeg om alle dagen bezig te zijn. Kijk al uit naar het wilgen knotten deze winter :)
    Zondag 20 September 2015 om 10:32
  • Kiki B. Kiki B. Jawel en weer graag gedaan hoor. Laat even weten welke haag het geworden is :-)
    Zondag 20 September 2015 om 23:07
  • Bert P. Bert P. Zal ik zeker doen.
    Woensdag 23 September 2015 om 10:24