MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Teunis R.Wij hebben een grote kuip waar we bloembollen in willen doen in drie lagen.
  De vraag is deze : welke soort bollen moeten onder in de kuip vervolgens de tweede laag naar boven en de laatste laag boven in de kuip.
  En wat kan er in een tulp of hyacint of crocus of moet er wat anders in om een goed resultaat te krijgen.

  stevia.
  Zaterdag 3 Oktober 2015 om 18:35

4 reacties

 • Evelien Evelien Wat een goed idee! De regel is grootste bollen(bijv. tulp, hyacint) onderin en de kleinste bollen boven in. Zorg voor een goede afwatering zodat de bollen niet verrotten en bij een drogere periode even wat water geven. Dus zoals bij de meeste planten niet te droog en niet te nat.
  Tulpen in verschillenden hoogtes en narcissen, blauwe druifjes en sneeuwklokjes gaan meestal wel goed in een bak. Succes!
  Zaterdag 3 Oktober 2015 om 19:05
 • Barbera v. Barbera v. Ik las laatst dat de laatstbloeiende bollen onder gaan en de eerstbloeiende boven. Als je zoekt op "bloembollen lasagne" krijg je vast wat tips erover. Leuk idee! Zondag 4 Oktober 2015 om 09:46
 • Kiki B. Kiki B. De bovenlaag kan je ook nog afdekken met winterviolen, dan heb je nu al lol van de Kuip. Inderdaad de grootste bollen onderin (op een flinke laag scherven of kleikorrels, afgedekt met brekerzand en potgrond) en de kleinere boven in. Je kan van alles er in doen, tulpen, hyacinten, narcissen, crocussen, sneeuwklokjes, Anemone nemorosa, Muscari etc. Zondag 4 Oktober 2015 om 10:19
 • Als in het najaar de bloembollen voor stuntprijzen worden verkocht kun je vaak je slag slaan en eens lekker veel kopen. Let op de aanbiedingen bij Aldi, LIDL, Gamma, Praxis en dergelijke.
  Het is mijn ervaring dat bloembollen-lasagne in kuipen slechts één keer mooi is. Het jaar daarna komen de meeste bollen niet meer terug in bloei in die kuipen.
  Donderdag 8 Oktober 2015 om 15:22

1 tuinier vindt dit leuk

 • Kiki B. Kiki B. Zondag 4 Oktober 2015 om 10:20