Op 31 mei 2024 zal MijnTuin beƫindigd worden. Voor meer informatie, kan je terecht op deze pagina

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Patrick   Bonte wingerd 'Elegans' (Ampelopsis glandulosa 'Elegans')

4 reacties

 • Is hier sprake van een dubbel met http://www.mijntuin.org/plants...
  Je gebruikt hier een 'oude' Latijnse naam lees ik in de beschrijving daar, dus die zou (al dan niet met naamwijziging) deze dekken.
  Donderdag 8 Oktober 2015 om 18:29
 • Patrick V. Patrick V. Dan zou het dus "Ampelopsis glandulosa 'Elegans'" moeten zijn ?
  Donderdag 8 Oktober 2015 om 19:11
 • Patrick, eigenlijk had ik stilletjes gehoopt dat je me terecht zou wijzen, en zeggen dat jouw eerste ingave, de juiste was. Ik liet me leiden door info op de andere fiche en een link hier: http://www.groenrijk.nl/GroenE... , maar nu nog wat verder zoekend twijfel ik toch weer zeer. Wiki (een bron van de vele) geeft een overzicht van de soorten Ampelopsis. Daarin worden de verschillen juist wel aangegeven. Ik heb er niet voor doorgeleerd. Jij wel...... (?)
  Gewoon zo laten, wil dus voorstellen. Sorry for the confusion!
  Donderdag 8 Oktober 2015 om 20:30
 • Patrick V. Patrick V. Je eerste opmerking was juist Sam (en ondertussen aangepast), volgens "theplantlist.org" is Ampelopsis glandulosa de correcte naam en Ampelopsis brevipedunculata een synoniem .Er bestaat ook het correcte "Ampelopsis glandulosa var. brevipedunculata" (var.de oude naam) wellicht zorgt dat voor verwarring, echter de plantenfiche "wingerd" heeft het over kleinbladige-wilde wingerd en dan moet de naam daar gewijzigd worden naar Parthenocissus ... ik ga er nog een nachtje over slapen.
  Donderdag 8 Oktober 2015 om 21:46