MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

louis   Andijvie (Cichorium endivia)

 • louisIk kweek nooit meer "gewone" andijvie.
  Krulandijvie lukt bij mij veel beter, is véél minder gevoelig voor (vooral) slakken en groeit over het algemeen snel eb probleemloos op.
  Wij eten ze vooral als stamppot rauwe andijvie en dat is het hele jaar door erg lekker. (waarom kun je bijna nergens vérse rookworst krijgen na het winterseizoen??)
  Het enige probleem met krulandijvie is dat het, zodra het wat kouder wordt sn lang nat blijft, bruin wordt.
  Op tijd afdekken is dus geboden.
  Vrijdag 16 Oktober 2015 om 15:16

3 reacties

 • Patricia D. Patricia D. er kruipen toch kleine slakken op de dunne sla stengels Nee? dan lag het aan het droog weer .We hadden ook broccoli van onze eigen kweek ;.maar na controle bleef er niets meer over zoveel jonge slakken genesteld in onze lekkere broccoli Er bleeft niets veel van over en mijn mama wist het niet en had gekookte slakken op haar bord ! Vrijdag 16 Oktober 2015 om 15:28
 • louis louis Er zullen ongetwijfeld verschillen zijn tussen de krulandijvie in julli tuin en die van mij. Het kan natuurlijk aan de grond liggen, maar ik gebruik ook milieuvriendelijke slakkenkorrels een week voordat ik de krulandijvie uitplant.
  Vergeleken met gewone andijvie en met sla bijv. zitten er echter in de krulandijvie véél minder slakken.
  Misschien kun je tussen de broccoli wat sla-plantjes zetten als lokkertje. De slakken nemen liever sla dan broccoli. Ook kun je asfaltpapier kopen (meerdere keren te gebruiken) en daarvan "kragen" maken die je òm de steeltjes van de broccoli plantjes legt. Helpt echt goed.
  Succes!!
  Louis
  Vrijdag 16 Oktober 2015 om 15:50
 • Patricia D. Patricia D. dank u louis ik zal u tip volgen
  Vrijdag 16 Oktober 2015 om 21:13