Op 31 mei 2024 zal MijnTuin beëindigd worden. Voor meer informatie, kan je terecht op deze pagina

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Jean-Pierre D.

Jean-Pierre   Witloof (algemeen) (Cichorium intybus)

4 reacties

 • Mia V. Mia V. ik laat die eerst een week afsterven uitgetrokken met loof eraan op het veld, dan snij ik het loof eraf op ong 1.5 cm zodat het groeipunt niet geschonden is, laat die nog een week opdrogen in luchtdoorlatende bakken, en zet die dan in in kuipen of emmers , tot boven de wortel in potgrond en geef wat water, dan laat ik die nog een week zo staan buiten, ondertussen verzamel ik droge bladeren en vul de kuipen tot boven met bladeren, laat die buiten staan onder een afdak en plaats die dan volgens behoefte in een warmere garage met deken erop, zo heb je vanaf dan op een paar weken witloofkroppen, zo kan je tot in de lente de oogst spreiden. (wortelvoorraad zeker niet te warm en te droog bewaren)
  Maandag 26 Oktober 2015 om 22:16
 • Eddy H. Eddy H. Hallo Mia vanaf wanneer ( maand ) doe je dit ? met het loof bedoel je toch het witloof zelf hé en de wortel dan ?? grtjes ;)
  Vrijdag 8 December 2017 om 14:39
 • Mia V. Mia V. hallo Eddy, met het loof bedoel ik de groene bladeren die aan de wortel groeien op het veld, die laat ik verwelken terwijl die nog aan de wortel hangen, na ongeveer een week mag dat afgesneden worden op 1,5 cm om zo de wortel met groeipunt over te houden. deze wortel werd nu reeds in potgrond geplaatst om ons de hele winter witloof te geven, 'k heb er nu reeds een drietal emmers warmer geplaatst om binnen 2 weken frisse witloofkropjes te kunnen oogsten , je kan de voorraad wortels ook wel vorstvrij bewaren . Succes en groetjes.
  Vrijdag 8 December 2017 om 21:26
 • Eddy H. Eddy H. Bedankt voor uw professionele uitleg , ik probeer het en zie wel of het lukt ! merci ;)
  Woensdag 13 December 2017 om 09:44