Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • Jeannette v.Beste @Lieven Gekiere, waarom wordt het geaccepteerd dat mensen informatie aan de Plantifier toevoegen, die duidelijk door een vertaalmachine uit het Engels is omgezet? Controleren jullie niet wát er daadwerkelijk staat? Zoals bv. dit verhaal: http://www.mijntuin.org/plants...

    Dat is toch ontzettend jammer, want in principe kan de Plantifier veel uitkomst bieden aan diegenen die er wat van willen opsteken. Maar dan moet de info wél kloppen en graag ook goed vertaald, als het dan toch geplagieerd mag worden.
    Dinsdag 3 November 2015 om 12:45

14 reacties

  • Kiki B. Kiki B. Helemaal mee eens.
    Dinsdag 3 November 2015 om 15:26
  • Afgrijselijk! Helemaal eens met Jeanette!!
    Dinsdag 3 November 2015 om 23:42
  • Kiki B. Kiki B. De wijze waarop hier de Plantifier opgebouwd wordt is al zo vaak door diverse professionels aan de kaak gesteld. Waarom gebeurt er niets? Hoe vaak moeten we hier nog om vragen? Wat een blamage is deze plantifier die bovenaan iedere zoekopdracht in Google verschijnt? De inhoud van de beschrijvingen stoelt soms wetenschappelijk echt nergens op en vaak kloppen de wetenschappelijke namen absoluut niet. Dan hebben we het nog maar even niet over de zgn. Nederlandse namen die iedereen er lukraak op los laat en steeds weer verandert.
    Woensdag 4 November 2015 om 00:08
  • Lieven G. Lieven G. De tekst waar Jeanette naar verwijst heeft toch niets met Plantifier (de plantenherkenningsdienst) te maken? De beschrijving van die plantenfiche is inderdaad blijkbaar een Engels naar Nederlands vertaling die niet goed is.
    Wist je dat iedereen de teksten van de plantenomschrijvingen kan én mag aanpassen? Ikzelf doe enkel steekproeven en dan glipt er al eens eentje door de mazen van het net. Ik zal deze nu aanpassen.

    Trouwens, wist je dat je indien je ooit iets aan een plantenfiche hebt geschreven of aangepast dat je dan automatisch verwittigd wordt als daarna iemand iets aan die fiche aanpast.
    Woensdag 4 November 2015 om 09:42
  • Jeannette v. Jeannette v. Goedemorgen Lieven, dank voor je reactie. Naar mijn beleving heeft de Plantifier er in dié zin mee te maken, dat wanneer je een antwoord intikt, er automatisch een aantal fiches naar bovenkomt. Als daar een juiste naam op staat, klik ik dat fiche vaak aan omdat er dan meteen een foto en informatie over de plant naar voren komt voor degene die om identificatie vroeg. Maar dan is het wel belangrijk dat de info juist is. Mede omdat die - zoals Kiki al aangeeft - zowat bovenaan iedere zoekopdracht in Google verschijnt. Anderen nemen ook die verkeerde info weer over en zo wordt de verwarring weer verspreidt. Bovendien kom ik ook regelmatig tekst tegen die direct van andere (soms professionele, soms onbetrouwbare) websites is overgenomen. Er is ook nog zoiets als copyright, toch ;-) :)
    Woensdag 4 November 2015 om 10:56
  • Jeannette v. Jeannette v. Dat de omschrijvingen door iedereen mogen en kunnen worden aangepast, weet ik. Dat is al een aantal malen naar voren gekomen. Het is echter ook de crux in het systeem wanneer niemand controleert of de info daadwerkelijk klopt. Wat is dan de zin van de fiches? Gewoon een leuke foto met wat tekst erbij en maar zien of het klopt? Dát is wat ik met mijn vraag bedoel. Kan iemand van jullie team dat niet controleren?

    Een aantal teksten heb ik hier en daar wat aangepast en heb inderdaad ook gezien dat als anderen er aan bijdragen, je een berichtje in de mailbox op deze site krijgt ( de envelop in de rechter bovenhoek).
    Woensdag 4 November 2015 om 11:15
  • Lieven G. Lieven G. Klopt dat er meer controle zou mogen zijn, ik doe mijn best, maar reken hier ook op de andere communityleden. Via de knop 'rapporteer foute content' kan je eenvoudig een melding doen en kijken wij het dan na en geven de melder ook steeds feedback.
    Woensdag 4 November 2015 om 11:21
  • Jeannette v. Jeannette v. Oké, alleen wordt het wat lastig wanneer een ander die goede info er dan weer uitwipt. :) Dan zakt de moed je al snel in de schoenen. Misschien is het mogelijk om dat gedeelte van de tekst die juist is (voorlopig) vast te zetten? Zodat de rest van de ruimte overblijft voor op- en aanmerkingen van iedereen die dat wil?
    Ik wil ook best wat controleren en/of doorgeven, maar om dat voor de hele site te doen zou ik toch op de loonlijst moeten staan ( ;-) :)) ), het is me nogal niet een plens werk. Dat beschouw ik eigenlijk als een taak voor degene die de site op de wereld zet.
    De 'rapporteer foute content'-knop ben ik nog niet tegengekomen. Staat deze bij de Plantifier?
    Woensdag 4 November 2015 om 11:43
  • Lieven G. Lieven G. Je kan die knop vinden op de plantenfiche in de rechterkolom (ergens in het midden). zie http://www.mijntuin.org/plants...
    Woensdag 4 November 2015 om 11:46
  • Jeannette v. Jeannette v. Ha ja, nu zie ik het. Als ik wat tegenkom zal ik het melden. In ieder geval fijn dat je toch even geantwoord hebt, al hebben we het al regelmatig over gehad. Ik snap best dat dat vervelend is. Maar het moest me even van het hart toen ik die tekst tegenkwam.
    Woensdag 4 November 2015 om 11:54
  • Jeannette v. Jeannette v. En voor degene die dit later leest, de tekst is inmiddels aangepast. Wat ik bedoelde staat er niet meer.
    Woensdag 4 November 2015 om 13:11
  • Lieven G. Lieven G. inderdaad ... ik heb de tekst ondertussen aangepast.
    Woensdag 4 November 2015 om 13:12
  • Dat is een sympathieke en snelle reactie, Lieven! Maar er verandert helaas niets door aan het onderliggende probleem, dat Jeanette terecht aan de orde stelt. Toch wel jammer!!
    Donderdag 5 November 2015 om 17:15
  • Dirk W. Dirk W. Toch leuk als je ziet dat er nog mensen zijn die zich inzetten voor een bepaald doel, zodat alles toch nog in de goede richting wordt geduwd!!! Een oprechte proficiat voor al deze vorsers!!!!
    Zaterdag 11 November 2017 om 22:59

1 tuinier vindt dit leuk

  • Kiki B. Kiki B. Dinsdag 3 November 2015 om 15:25