MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • Bert C.Ik ben van plan om een serre te zetten. Ik vroeg me af of het kwaad kan als een stuk van de serre in de loop van de dag in de schaduw staat. Is het vooral de warmte die de planten nodig hebben of zonlicht?
    Woensdag 4 November 2015 om 20:53

3 reacties

  • Ton d. Ton d. Bert. Het belangrijkste voor de planten is licht. Wat warmte betreft: geen vorst voor de meeste planten.
    Voor te veel warmte door het broeikaseffect in de serre kan het zelfs wel te heet worden in de zomer. En dan moet je al af gaan schermen.. Het kan dus volgens mij absoluut geen kwaad dat de serre in de loop van de dag in de schaduw staat.
    Woensdag 4 November 2015 om 21:03
  • Pascal G. Pascal G. Over hoeveel uren schaduw per dag heb je het? Vrijdag 6 November 2015 om 23:15
  • Rita L. Rita L. Je hebt 2 soorten planten: een die eerder licht dan warmte nodig heeft om te groeien en een die eerder warmte dan licht nodig heeft. De eerste soort komt uit onze streken, de tweede uit warmere/tropische streken. Het hangt dus allemaal van de plant af en van wat je wil kweken. En vermits iedereen planten van beide soorten kweekt, is het ingewikkelder dan het op het eerste gezicht lijkt... zoals alles in het leven trouwens. Maandag 9 November 2015 om 11:50