Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Rien v.Ik heb twee mooie Absintalsem 'Powis Castle'. Ze zijn nu heel groot geworden.
    Kan ik deze splitsen in twee of meer planten? En zo ja; wat is daar dan de beste tijd voor?
    Dinsdag 17 November 2015 om 17:16

4 reacties

  • Roos T. Roos T. Artemisia is een half heester dus scheuren zal moeilijk zijn,je kunt wel takken afleggen ,langere takken in het midden met aarde bedekken en dan zullen ze wortels maken,dan snijd je dat deel af .Ze zijn overigens niet bestand tegen strenge vorst.Ze zijn matig winterhard.Ik nam altijd stek in deze tijd.
    Dinsdag 17 November 2015 om 17:54
  • Kiki B. Kiki B. Hoi Rien, ik heb dezelfde ervaring als Roos. Desalniettemin zou je de plant in het voorjaar, april, kunnen opnemen om te kijken of je het wortelgestel kan delen. Daarna de plant goed snoeien, maar niet te diep.
    Dinsdag 17 November 2015 om 19:25
  • Rien v. Rien v. Bedankt Roos en Kiki ! Bedankt voor de waarschuwing van de strenge vorst, hoewel ik niet geloof dat dat er nog van komt. :-)
    Zaterdag 21 November 2015 om 15:44
  • Roos T. Roos T. Ik herinner me een jaar dat dat we in febr na zachte winter nog strenge vorst kregen en zelfs een elfsteden vorst en in mijn rozentuin in het voorjaar alleen nog zwarte takken stonden.De sap stroomwas al op gang gekomen door de zachte winter.Nooit meer mijn rozen niet aangeaard na die ervaring.
    Zondag 22 November 2015 om 11:49