MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Marianne   Lampionplant (Physalis alkekengi var. franchetii)

 • Marianne C.Ik heb een jaar geleden deze plant uit het zaad van een lampion zelf opgekweekt, en ben verrast hoe snel zich het heeft vermeerdert. Leuk, al die Oranje bolletjes.
  Vrijdag 20 November 2015 om 20:42

3 reacties

 • Scouting Emmeloord E. Scouting Emmeloord E. in wat voor grondsoort staat de plant bij jou? Ik heb ze ook gekweekt en uitgeplant maar hier had hij het niet naar z'n zin. Woensdag 13 Januari 2016 om 10:02
 • Jeannette v. Jeannette v. Ja, Marianne, ze groeien heel snel. Ze staan niet voor niets bekend als woekerplant ;-) Zorg dat ze op een plekje staan waar ze niet te veel kunnen uitgroeien en houdt ze maar goed in de gaten. Wist je trouwens dat de oranje bolletjes eetbaar zijn? De bladeren en bloemen zijn giftig, maar de vruchtjes zijn wel lekker, een beetje fris-zuur/zoet.
  Als je ze zou willen proberen kan je er beter wél voor zorgen dat de vruchtjes het omhulsel (lampionnetje) niet aanraken.
  http://mens-en-gezondheid.info...
  Woensdag 13 Januari 2016 om 10:45
 • Scouting Emmeloord E. Scouting Emmeloord E. klopt daar krijgen de besjes gelijk een bittere smaak van. (ook niet raar dus als je weet dat het omhulsel giftig is)
  Woensdag 13 Januari 2016 om 11:00