MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Adrie v.Mijn Hortensia, krijgt niet echt bloemtrossen maar hier en daar een bloempje. Hij staat in de ochtendzon tussen andere planten o.a. een roos en een laurierboompje, een broodboompje en een Hibiscus. Iets verderop staat een Hedera. De grond wordt 2x per jaar organisch bemest. En eenmaal per jaar met een bladversterker bespoten omdat het blad wat lichte vlekjes gaf. Hij staat er al een aantal jaren. Wat kan er aan de hand zijn ? Vriendelijke groet Adrie Zondag 22 November 2015 om 23:21

3 reacties

 • Roos T. Roos T. ik heb hier al op gereageerd en kiki ook maar reactie is verdwenen???
  Weet je ook hoe de hortensia heet die je geplant hebt?Is het de gewone boerenhortensia of een ander soort? Hij heeft goede grond en niet teveel concurentie van de buurplanten?
  Een broodboom wordt een forse struik op den duur,maar dat heeft niets met het niet bloeien te maken van de hortensia.
  .De gewone hortensia macrophylla bloeit normaal goed en is niet moeilijk ,alleen late nachvorst maakt soms dat ze bevriest en opnieuw moet uitlopen en dat jaar niet bloeit ,daarom is ochtenzon niet zo goed omdat ze dan te snel kunnen ondooien ,maar dat is niet de reden van weinig bloei vermoed ik.Heb verschillende boeken over hydrangea,s en ga nog eens zoeken of ik iets vinden kan.
  Maandag 23 November 2015 om 17:25
 • Kiki B. Kiki B. Roos, Adrie had deze activiteit dubbel geplaatst. Onze antwoorden staan hier : http://www.mijntuin.org/activi... Maandag 23 November 2015 om 18:11
 • Roos T. Roos T. Zie dat je in Gouda woont ,dan heb je waarschijnlijk veengrond .Ik woonde 14 jaar in Haastrecht en daavoor in Berkenwoude idiale grond voor de hortensias.Kwam heel veel in Boskoop naar de kwekerijen daar.
  Maandag 23 November 2015 om 18:23