Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Frank L.Een vraagje over frambozen.
    Er staan al enkele jaren verschillende soorten frambozen in men tuin. Soms leg ik eens een nieuw perk met frambozen aan. Ik merk dan hoe explosief die frambozen groeien vooral de eerste jaren. Nadien lijkt de groei en de oogst van frambozen stilaan af te nemen.
    Hoelang kunnen volgens jullie frambozen op dezelfde plaats blijven staan?
    Zondag 6 December 2015 om 23:44

2 reacties

  • Mia V. Mia V. ik denk als je een goeie oogst wil hebben je toch om de 5 jaar van plaats moet veranderen , als je niet op past zullen de frambozen zichzelf door ondergrondse uitlopers verplaatsen, maar dat willen wij wellicht niet want dan komt het onoverzichtelijk maar ze blijven wel verder overvloedig vruchten geven.
    Maandag 7 December 2015 om 21:15
  • Frank L. Frank L. Bedankt Mia ik had al zo een vermoeden dat na 5 jaar de productie van de frambozen achteruit gaat. Zelf met te mesten gaan ze nog achteruit. Gelukkig dat naast men frambozenperken een grasstrook is. De uitlopers krijgen af te rekenen met men grasmachien! Zo een grasstrook maakt het ook veel gemakkelijker om de frambozen te plukken en te snoeien.
    Ik zal best weer eens een nieuw perkje aanleggen op een andere plaats. Jammer dat het steunrek moet mee verhuizen dan.
    Maandag 7 December 2015 om 22:42