MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Cleppe Leen

 • Cleppe LeenWij hebben aan de zuidkant van onze tuin een 35m lange en 2m hoge groene tuinmuur van conifeer leylandii. Toen het stad de stoep aanlegde bleef tussen de stoep en onze coniferen een zone van een 30à50cm braakliggen. Omdat die moeilijk te onderhouden blijkt, zou ik er graag een bodembedekker planten. Het moet echter een sterke, weinig eisende plant zijn, want de locatie is pal op het zuiden, en ik veronderstel (heb maar een beperkte plantenkennis) dat de leylandii heel oppervlakkig wortelen en dus al het grondwater snel opnemen ? Na een beetje grasduinen op internet kwam de viltige hoornbloem als kandidaat naar voor. Kan iemand mij zeggen of dat zou lukken ? Ik zal immers toch vrij wat plantjes nodig hebben en wil geen kat in een zak kopen.
  Maandag 14 December 2015 om 15:02

3 reacties

 • Jeannette v. Jeannette v. Dag Leen, je hebt helemaal gelijk met je veronderstelling dat een Leylandii-cypres veel water nodig heeft. Maar met de viltige hoornbloem (Cerastium tomentosum) zou je het wel kunnen proberen. Er is vast wel iemand in de buurt die een stukje voor je over heeft want het groeit als kool.
  Ik zou het eerst op een klein stuk proberen, dan weet je of ze 's winters niet meteen wegkwijnen door de overhangende takken van de Leylandii-cypres. Het prettige van Cerastium vind ik dat het 's winters het blad behoudt.
  Maandag 14 December 2015 om 15:42
 • Kiki B. Kiki B. Het is alleen de vraag of het onderhoud minder wordt, tussen laagblijvende bodembedekkers ontwikkelt zich toch vaak veel onkruid. En dan wordt het een hele klus om te wieden.
  Maandag 14 December 2015 om 16:40
 • Roos T. Roos T. Ik heb ook veel vinca,s aangeplant als bodembedekkers.Wel niet naast een heg maar wel onder bomen, mischien ook een optie?
  Maandag 14 December 2015 om 19:39