MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

32 reacties

 • Scouting Emmeloord E. Scouting Emmeloord E. Equisetum hyemale robustum Dinsdag 15 December 2015 om 19:18
 • Roelf S. Roelf S. japanse holpijp Dinsdag 15 December 2015 om 22:02
 • Jeannette v. Jeannette v. Wilma, dit is Equisetum hyemale,volgens mij. Ik meen in ieder geval dat er bovenaan de foto twee zwarte banden per stengelschede zie. Samen met dat witte stuk, net onder zo'n stengelschede is dat een duidelijk kenmerk van E. hyemale.
  Overigens, E. hyemale var. robustum of E. hyemale 'Robustum' zijn synoniemen. Deze wordt veelal op de markt gebracht door een slimme kweker die in zijn planten een net wat andere variatie vindt in zijn eigen collectie en die door kweekt onder een andere naam (onder meer voor bv. kwekersrecht).
  Woensdag 16 December 2015 om 09:13
 • Ben even buiten gaan kijken en inderdaad 2 zwarte banden (een wat smaller dan de ander) per stengelschede. Dan weet ik nu dat ik de E. hyemale heb, al dan niet een variant daarvan.
  Dan ga ik nu mijn plantenlijst aanpassen.
  Jeanette, heel hartelijk bedankt!!! :-))
  Woensdag 16 December 2015 om 16:18
 • Dank je wel voor het meedenken, Erik. Het is inderdaad een E. hyemale Woensdag 16 December 2015 om 16:20
 • Mag ik je nog iets vragen, Jeanette?
  Kun jij de fiches van E. hyemale en E. japonicum en E. hyemale var. robustum bijeenvoegen c.q. integreren in één plantenfiche? Ik kan dat niet (geen plusaccount) :-))
  Woensdag 16 December 2015 om 16:44
 • @Wilma, volgens mij kun je zo het beste handelen: (NB: Ook met PlusAccount kan je niet samenvoegen/laten verdwijnen!).
  In de rechterkolom met mogelijkheden in de Plantenfiche staat o.m. 'rapporteer foute content.' Dit is een mailtje richting Lieven waarin je meldt waarom de plant moet verdwijnen en welke plant de juiste is. Liefst even de link van de juiste in je bericht kopiëren (vb. http://www.mijntuin.org/plants...).
  Lieven kan dan de gebruikers van de 'foute' plant (die zijn er veelal!!) laten doorstromen/linken aan de 'juiste'. Je moet dan op de voorhand er wel voor zorgen dat de 'juiste' plant alle relevante informatie bevat.
  Binnen een paar dagen (net hoe snel LG aandacht schenkt) zal de plant verdwenen zijn en een ieder die de plant in de tuin heeft doorgelinkt worden naar de 'juiste'.
  Klinkt misschien allemaal moeilijker dan het is!
  Afgelopen maanden zijn er zo al meerdere honderden 'foute' planten verdwenen/samengevoegd!
  Woensdag 16 December 2015 om 17:17
 • OK, Sam, zal ik doen. Dank je wel voor het advies :-) Woensdag 16 December 2015 om 17:44
 • @Sam DooWop....
  Sam, ik probeerde bij E. hyemale var. robustum een taak toe te voegen, maar het lukte me niet. Er is geen knop voor bewaren oid. Kan jij er een toevoegen? Dan zal ik wel aanvullen :-)
  Woensdag 16 December 2015 om 17:52
 • Veel leuker is het om het zelf te doen Wilma!!
  Iedereen kan een taak toevoegen! (Bij veel planten staan echt soms veel te veel taken BTW)
  Let op bij taak toevoegen, 1. Kies Actie - eentje uit het lijstje kiezen,
  2. omschrijving - taak wat toelichten (evt.)
  3. even schuif goedzetten wanneer de taak kan/moet gedaan worden.
  4. evt. schuif verzetten voor hoe vaak gedaan moet worden.
  5. onderste blauwe balk 'Voeg actie toe' is om op te slaan.
  Kind kan de was doen, zo niet dan meldt je je nog maar even!
  Woensdag 16 December 2015 om 18:11
 • Je hebt gelijk, Sam, dat het veel leuker is om het zelf te doen. Heb ik ook al talloze malen zelf gedaan, bij andere planten. Maar juist bij deze E. hyemale var. robustum staat die onderste blauwe balk 'Voeg actie toe' niet op mijn scherm. Krijg het er met geen mogelijkheid op. ;-#
  Is er soms iets mis met die fiche?
  Woensdag 16 December 2015 om 19:13
 • Staat er bij mij op genoemde fiche gewoon op. Is een stuk programma, wat volgens mij niet bij bepaalde planten anders is..... Klein scherm??? Door-scrollen??? Ik weet het even niet! Woensdag 16 December 2015 om 20:07
 • Ik heb het zojuist weer geprobeerd: geen blauwe balk onderaan, kan niet doorscrollen, wat ik ook probeer, lukt niet.
  Help...@Lieven Gekiere ....?
  Woensdag 16 December 2015 om 20:13
 • @Lieven Gekiere ..... als ik de knop 'nieuwe plantenactie' aanklik bij E. hyemale var. robusum , verschijnt het invulveld en heel kort onderaan een flits van de blauwe balk. Die blauwe balk blijft niet staan en komt niet terug. Wat nu? Kun jij helpen a.u.b.? Woensdag 16 December 2015 om 20:48
 • Kiki B. Kiki B. Ik zie m ook niet Woensdag 16 December 2015 om 21:02
 • Bij E. hyemale staat er ook geen !! Woensdag 16 December 2015 om 21:05
 • P.S.: ik werk op een laptop met groot beeldscherm, dus daar kan het ook niet aan liggen! Woensdag 16 December 2015 om 21:10
 • Scouting Emmeloord E. Scouting Emmeloord E. niet de var. robustum? Woensdag 16 December 2015 om 23:04
 • Jawel, ik denk het wel :-) Donderdag 17 December 2015 om 09:10
 • Jeannette v. Jeannette v. @Wilma, ten eerste: met alle plezier gedaan :-)
  Ten tweede: wat vreemd dat bij jou en @Kiki Bernt die blauwe balk niet verschijnt. Ik zie 'm wel, en als ik er op klik werkt alles naar behoren. Ik werk met Windows7, zou 't 'm dat kunnen zijn? Overigens, ik heb ook geen plusaccount :-)

  P.S.: Sorry voor de late reactie; gisteren was ik al vroeg met m'n moeder op pad. "Jagen" op kerstgroen e.d., en lekker Kuchen eten in Duitsland!
  Donderdag 17 December 2015 om 10:13
 • Hoi Jeanette, heb je een leuke dag en een goed 'jacht' gehad? Kuchen is natuurlijk altijd lekker ;-)
  Ja, die blauwe balk...... gek hè? Ik werk sinds kort met Windows 10. Zou het dat zijn?
  Donderdag 17 December 2015 om 21:22
 • Kiki, werk jij ook met Windows 10? Donderdag 17 December 2015 om 21:34
 • Kiki B. Kiki B. Nee, maar ik heb t ook niet op pc geprobeerd maar op ipad. Vrijdag 18 December 2015 om 09:25
 • Jeannette v. Jeannette v. Nou en of de "jacht" geslaagd was, Wilma. Wat lief dat je 't vraagt! :-) Kerstgroen is daar zo veel goedkoper dan bij ons. Drie bundels coniferengroen, een Skimmia, wat kaneelstokken en dennenappels voor iets meer dan € 5,00. Kom daar maar eens om bij onze tuincentra...Wat dat betreft zit jij natuurlijk helemaal op de goede plek, zo lekker dicht bij België en Duitsland ;-) :-)

  Je zou best wel eens gelijk kunnen hebben dat het misschien aan Windows 10 kan liggen dat de blauwe balk niet blijft "hangen". Ik heb aan m'n broer gevraagd of ik ongestraft Windows 7 kon omzetten naar Windows 10 en hij zei dat ik m'n laptop beter bij hem kon brengen omdat bepaalde instellingen anders niet zouden werken. Misschien dat je je vraag ook kan neerleggen bij jouw helpdesk?
  Vrijdag 18 December 2015 om 11:00
 • Scouting Emmeloord E. Scouting Emmeloord E. yes! haha Vrijdag 18 December 2015 om 11:25
 • Heb mijn plantenlijst hier inmiddels aangepast :-) Vrijdag 18 December 2015 om 12:54
 • Wat leuk dat je zo goed bent geslaagd. Dat is inderdaad goedkoop, wat je allemaal voor €5,00 hebt gekregen. Wat coniferengroen e.d. betreft kan ikzelf gelukkig ook goed terecht in eigen tuin en in sommige bevriende tuinen. Voor dennenappels en sparrenkegels kan ik in de bossen iets over de grens terecht (Mechelse Heide, onderdeel van Nationaal Park De Hoge Kempen) en ook op allerlei plekjes in de stad. Sommige mensen hebben een grote bijzondere naaldboom in hun tuin staan en als de kegels daarvan op de stoep vallen mag je die gewoon oprapen, nietwaar? Helaas mag je in de bossen van het Nationaal park De Hoge Kempen geen groen snijden, alleen oprapen wat er ligt.

  Voor al mijn 'computerzaken' kan ik bij mijn schoonzoon terecht, die heeft voor mij ook de omzetting naar Windows 10 gedaan. Ik zal het hem eens vragen.
  Vrijdag 18 December 2015 om 13:08
 • Kiki B. Kiki B. Hoi Jeannette, wat heerlijk dat je zo een gezellige dag met jouw moeder kan door brengen, toverend in het groen! En echt leuk dat je dit ook met ons deelt !! Vrijdag 18 December 2015 om 21:04
 • Kiki B. Kiki B. Wat betreft de blauwe balk, Ipad werkt met Safari, dus het kan weinig te doen hebben met Windows 10... Vrijdag 18 December 2015 om 21:06
 • Jeannette v. Jeannette v. Het is ook hartstikke fijn om dat samen te doen, @Kiki! Er is een tijd geweest dat we dachten dat die pret voorbij zou zijn, maar gelukkig is m'n mamaatje weer helemaal opgekalefaterd. Van haar heb ik de liefde voor alles wat groeit en bloeit doorgekregen; we hadden thuis een bloemenzaak die door haar werd gerund. Dus ja, voor ons is er niets heerlijkers dan samen "op roets" te gaan, lekker snuffelen en snoepen. En er blijft altijd wel een plantje of bloemetje aan onze vingers plakken... :D

  Kijk, dat bedoel ik, @Wilma :-) Gek eigenlijk, maar veel van onze vrienden houden niet van coniferen en hebben op z'n hoogst Taxus staan. Die heb ik zelf in overvloed dus daar hoef ik niet om te vragen. Voorheen stonden in deze tuin ook van allerlei coniferensoorten, maar het was zo'n ratjetoe dat ik het meeste er zonder pardon heb uitgegooid. Dat komt wel weer terug, maar dan als dwerg en niet als reus.
  Maandag 21 December 2015 om 13:44
 • Toen wij hier kwamen wonen was de tuin zo ongeveer dichtgegroeid door de coniferen. In de loop van de jaren zijn de meeste gesneuveld; ze worden veel te groot voor een stadstuin. We hebben nu o.a. nog een blauwige spar (precieze soort weet ik niet) die bij vorige bewoners als kerstboompje-met-kluit was begonnen. Die spar heeft zich prachtig ontwikkeld en komt al boven het dak uit. Van onderen heb ik 'm opgekroond, zodat je eronderdoor kunt kijken. Daarvan snijd ik af en toe een beetje als kerstgroen af.
  Zo heb ik ook een oorspronkelijk forse Skimmia, die ik van tijd tot tijd in november 'afroom' ;-)
  Waar woon je dan, Jeannette? Kennelijk niet dicht bij de Duitse grens?
  Mijn ervaring is dat alles dat via de veiling wordt verhandeld, in Nederland het goedkoopste is; Duitsland en België zijn in dit soort produkten duurder. Wat lokaal wordt geteeld kan uiteraard ook lokaal goedkoper zijn dan elders. En in een landelijke streek is het goedkoper dan in bijv. de Randstad.
  Dinsdag 22 December 2015 om 09:55
 • Soms heb ik ook wel eens een mazzeltje: twee jaar geleden vond ik in het buitengebied, aan de rand van een bosje, de resten van een gerooide Blauwe Ceder. Zulke vondsten zijn dan dat jaar het leidende kerstgroen, nietwaar? Dinsdag 22 December 2015 om 10:01

2 tuiniers vinden dit leuk

 • G. V. G. V. Dinsdag 15 December 2015 om 16:09
 • Evelien Evelien Woensdag 16 December 2015 om 09:36