MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Theo v.

7 reacties

 • Op de beschrijvingspagina van de boom op deze site staat ook een zaaihandleiding. Onderaan de pagina! http://www.mijntuin.org/plants... Zaterdag 19 December 2015 om 10:45
 • Theo v. Theo v. Wat doe ik in de tussentijd met de noten waar mijn Anna Paulowna mee vol hangt? Plukken nu ze nog niet open zijn? Wachten tot ze openspringen en dan het zaad opvangen? Hoe bewaar ik de noten/zaden? Waarop zaai ik in maart: potaarde?
  Wat is stratificeren?
  Zondag 20 December 2015 om 14:36
 • Scouting Emmeloord E. Scouting Emmeloord E. Je kunt het beste nu de noten binnenhalen, als deze namelijk openspringen is het een hels karwij om de zaadjes te verzamelen. Leg de noten binnenshuis te drogen (niet op de verwarming). De omhulsels springen dan vanzelf open, maar een handje helpen kan geen kwaad. De zaden kun je zelf het beste droog, koel en donker bewaren. (een papieren zakje of envelop heeft de voorkeur boven plastic) Je kunt het beste zaaien op een mengsel van potaarde en scherp zand, en oppervlakkig zaaien. Stratificeren is de zaden van hun kiemrust ontdoen, dit kan bijvoorbeeld door de zaden op lichtvochtige ondergrond een aantal weken in de koelkast te plaatsen. (op die manier boots je een winter na). Maandag 21 December 2015 om 09:06
 • Theo v. Theo v. Ok. Dat is een antwoord waar ik wat aan heb. Bedankt. Maandag 21 December 2015 om 13:22
 • Theo v. Theo v. Mijn Anna Pauwlonazaad dat ik in januari/februari binnen gezaaid heb, kiemt (nog steeds) niet. Wat kan de oorzaak zijn?
  Is het nog te vroeg? Te koud? Is een AnnaPauwlona eenhuizig? Tweehuizig?
  Donderdag 17 Maart 2016 om 15:36
 • Scouting Emmeloord E. Scouting Emmeloord E. Wanneer de stratificatie niet of niet juist heeft plaatst gevonden duurt de kiemtijd ruim een maand.
  Gedurende de kiemtijd de grond voldoende vochtig en warm houden. Ik heb overigens geen ervaring met zelf gevonden zaden van deze boom, alleen met gekochte zaden.
  Donderdag 17 Maart 2016 om 19:39
 • Gea (Zaaisite) v. Gea (Zaaisite) v. Mij is een andere zaaimethode bekend. Pauwlonia tomentosa is een warmte en lichtkiemer. Zaaiomgeving moet overdag rond de 29 graden en 's nachts rond de 21 graden zijn. Potje met spagnum vullen en dat op een schotel plaatsen waarin 1 water blijft staan (als een deel door het spagnum is opgenomen). Zaad vermengen met aardappelpureevlokken om rondom de zaden een vochtige atmosfeer te creëren. Aardappelpureevlokken houden veel vocht vast. De zaden OP het spagnum leggen en het potje op een goed lichte plek zetten.

  Je hebt voldoende zaden heb ik begrepen, dus kun je beide manieren proberen of anders kijken waar het tot nu toe verkeerd is gegaan. Waarschijnlijk onvoldoende licht? Zaden bedekt met zaaigrond?

  Veel succes ermee!
  Gea (zaaisite.nl)
  Donderdag 17 Maart 2016 om 21:47