Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Robin H.Ons gazon wordt met de herfst en wintermaanden zeer dun. Op een groot aantal plekken zie ik zelfs meer aarde dan gras ontstaan.

    Vorig jaar was dit zo erg dat ik de oude grasmat heb verwijderd, alles heb omgespit en nieuwe zoden heb geplaatst.

    Nu gebeurd hetzelfde opnieuw!!!!

    Waardoor wordt dit veroorzaakt, is de bodem te nat, te zuur.........ik weet het niet???

    En hoe kan ik dit herstellen?? Ik voel er niet veel voor om in het voorjaar weer een nieuwe grasmat te plaatsen, met het risico dat het probleem zich weer voor gaat doen.

    Alvast bedankt voor eventuele reacties.

    Robin
    Zondag 27 December 2015 om 13:16

5 reacties

  • Kiki B. Kiki B. Er loopt een topic over gras op dit moment, lees dat even mee. Nieuwe grasmat leggen biedt geen uitkomst. Neem een bodemmonsters en laat dat testen. Eerst de oorzaak zoeken. Dat aanpakken en dan in het voorjaar doorzaaien.
    Zondag 27 December 2015 om 14:00
  • Roos T. Roos T. Mijn ervaring is dat je beter zaait dan zoden leggen.Op natte laag gelegen plekken doet zich dit fenomeen ook bij mij voor.Ik zaai die plekken door,maar een goed bodem monster zou ik zeker eens laten nemen,dan weet je toch meer hoe de toestand van de bodem is.Toen ik hier kwam wonen heb ik dat ook laten doen en ik had een zeer lage PH en de voedingstoestand was ook bedroevend ,maar ik heb hier arm klapzand.ik heb de monsters door iemand laten nemen en opgestuurd naar de bodemkundigedienst.
    Zondag 27 December 2015 om 14:21
  • Kiki B. Kiki B. Wanneer de grond te nat is en er water blijft staan kan je het beste drainage aanleggen of een aantal grindputten maken.
    Zondag 27 December 2015 om 15:14
  • Roos T. Roos T. De soort zoden zijn ook belangrijk.Kies voor sterk gras zoals speelgazon.Siergazon is erg mooi maar meestal zwakker. .Ik weet niet op wat voor grond je tuiniert?
    Zondag 27 December 2015 om 15:14
  • Tom M. Tom M. Inderdaad inzaaien, zware grond lichter maken (mengen met afgewerkte champignonmest vb.) of lichte grond zwaarder... Zaailingen gaan wortelen (vooraf grond goed bewerken en een startersmeststof oppervlakkig inwerken) en zoeken hun weg en maken zelf een goed wortelgestel...... grasmatten worden soms nogal "betuttelt" waardoor de worteling oppervlakkig blijft, en zeker bij niet al te beste grond...bij een slechtere periode (droogte bijvoorbeeld) zie je dan nogal eens het verschil... persoonlijk ben ik niet zo voor grasmatten.. (maar wie ben ik) maar inderdaad...vooral misschien eerst de bodem eens laten ontleden...
    Zondag 27 December 2015 om 19:54