MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Margriet H.Ik heb een daktuin met twee grote bakken met planten en struiken. Ik zou graag een beukenhaag (groen en rood) plaatsen als afscheiding met de daktuin van mijn buren links (zie foto). De haag moet ongeveer 450 cm breed worden en 165 cm hoog. De beuken moeten in bakken. Wie kan mij adviseren over het soort bakken, de grootte daarvan en de grond die ik daarin moet stoppen? Wie weet een goed en betrouwbaar adres om de beuken te bestellen?
  Zondag 27 December 2015 om 14:12

11 reacties

 • Margriet H. Margriet H. Zie de foto's op mijn profiel. Zondag 27 December 2015 om 14:22
 • Kiki B. Kiki B. Even wat vraagjes:
  - hoe regel je de afwatering? Beuk houdt niet van natte voeten.
  - hoe regel je het snoeiafval? Heb je dit overlegd met je buren? Want aan hun kant zal er ook snoeiafval afgevoerd moeten worden, twee keer per jaar.
  - is er een gewichtberekening van wat het dak kan hebben?
  - heb je bij de uiteindelijke hoogte van de haag ook de hoogte van de bak mee gerekend?

  Tips:
  - koop de planten iets lager dan 165 cm, bijvoorbeeld op 125 cm, dan kan je ze mooi laten vertakken op de uiteindelijke hoogte.
  - lichtgewicht bakken , evt van kunststof profielen bekleed met antiworteldoek. kleikorrels als ondergrond, bak minimaal 75 cm hoog en 50 cm breed, dat is al krap bemeten. Leg meteen halverwege de hoogte een druppelslang in de bak.
  - zorg voor een rul grondmengsel, voeg perliet toe en entaarde (bladaarde van de beuk). Mix de grond met compost.
  - zet om de 50 cm een stevige bamboestok. Span tussen de stokken draden, waar je de scheuten aan vast kan binden. Weven noemen we dit. De haag groeit dan sneller dicht en het bespaart je wat snoeiafval.

  Zondag 27 December 2015 om 15:07
 • Kiki B. Kiki B. Waar je de haag koopt is afhankelijk van waar je woont. Online kopen kan bij directplant.nl . Zorg in ieder geval dat je garantie krijgt. Zondag 27 December 2015 om 15:09
 • Margriet H. Margriet H. Superbedankt vast voor je reactie, Kiki! Dank ook voor je tips, daar heb ik wat aan.

  Hier nog de antwoorden op je vragen:
  De afwatering kan gewoon via de bakken, het water loopt dan onder de vlonders door naar de afvoer. Ik wil verder tzt een bewateringssysteem aanleggen, zodat de beuken ook niet te veel water krijgen.
  Snoeiafval aan de kant van de buren vindt in overleg plaats, ik heb een goed contact met de buurvrouw die overigens ook van tuinieren houdt.
  Zoals je kunt zien op mijn foto's staan er al de nodige bomen op het betonnen dak. Het dak moet deze beukenhaag zeker kunnen dragen.
  Nee, ik ben uitgegaan van de uiteindelijke hoogte. Je tip om de planten lager te kopen, zal ik zeker ter harte nemen.

  Ik woon in Amsterdam trouwens, weet je daar een goed adres om de planten te kopen?

  Zondag 27 December 2015 om 15:23
 • Andre J. Andre J. http://www.appeltern.nl/server... Zondag 27 December 2015 om 15:52
 • Kiki B. Kiki B. Dan zou ik Planta Groencentrum kiezen in De Bilt. Zondag 27 December 2015 om 16:47
 • Kiki B. Kiki B. Ik neem aan dat je een drainagesysteem bedoelt ipv bewateringssysteem? Zondag 27 December 2015 om 16:48
 • Margriet H. Margriet H. Ja dat zal wel een drainagesysteem heten Zondag 27 December 2015 om 17:07
 • Margriet H. Margriet H. Ik bedoel toch een bewateringssysteem, of automatische besproeiing. Zo kan ik het automatisch regelen en krijgen ze niet te weinig en niet te veel water. Van Gardena, dat wil ik aanschaffen. Zondag 27 December 2015 om 17:49
 • Kiki B. Kiki B. Ik zou je adviseren beide te doen. Hemelwater is namelijk niet regelbaar:-) Zondag 27 December 2015 om 18:15
 • Margriet H. Margriet H. Gaten in de bakken om het overtollige water weg te laten lopen zou toch voldoende moeten zijn? Dat water loopt vervolgens onder de vlonders door naar het afvoersysteem. Zondag 27 December 2015 om 18:59

1 tuinier vindt dit leuk

 • Kiki B. Kiki B. Zondag 27 December 2015 om 17:19