Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • G.H. v.In de tuin staat deze parasolden (Pinus Pinea). Mooi, maar hij groeit een beetje uit z'n krachten. Nu heb ik er al eens voorzichtig wat dunne takken afgezaagd/geknipt, maar kwam er flink wat vocht uit de wond. Het blijkt dat je zo'n boom van onderaf moet snoeien, in dit geval 3 flinke takken. Vraag is wanneer dit kan en of de boom dan niet te zeer wordt beschadigd. Heeft iemand ervaring met het snoeien van zo'n den?
    Woensdag 30 December 2015 om 15:27

1 reactie

  • Kiki B. Kiki B. De Pinus pinea, een prachtige boom die van nature zo mooi in parasolvorm groeit, in dit formaat is eigenlijk (überhaupt) niet geschikt om te snoeien zoals je van plan bent. Het gaat dan om drie hele flinke takken, cq drie flinke snoeiwonden. De kans is groot dat de boom behoorlijk wordt verminkt. De vorm zal er niet op vooruit gaan. Nog los van de vraag of de boom zich zal kunnen herstellen van het bloeden. Eigenlijk is in deze situatie dit soort boom te groot voor deze tuin, of je kan er mee leren leven. Lastige keuze. Wellicht een goede vraag voor @DeBoomdokter op deze site?
    Woensdag 30 December 2015 om 18:08