Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Chantal A.Goedemorgen allen,
    Ik heb een beetje hulp nodig van jullie. Afgelopen jaar ben ik begonnen met mijn moestuinbalkon, helaas hebben wij geen tuin. Vol enthousiasme allerlei groentes geplant en toen erachter gekomen dat niet alles even handig is en het goed doet in potten. Wat denken jullie dat goede groentes zijn voor een balkon (potten)?
    Groetjes Chantal
    Zondag 10 Januari 2016 om 11:42

7 reacties

  • Barbera v. Barbera v. Bijna alles kan, behalve misschien de erg grote groenten (tenzij je hele grote potten en de ruimte hebt). Zelf zou ik kolen, en pompoenen niet zo snel doen al hebben anderen daar misschien wel goede ervaring mee, mijn balkon is erg klein. Goed geschikt lijkt mij: (kers)tomaten, (pluk)sla, spinazie, knoflook, aardappelen (in diepe emmer), (snij)biet, sperziebonen (als je een rek hebt). En uiteraard: kruiden. Maargoed, er is wel meer geschikt denk ik.
    Zondag 10 Januari 2016 om 12:11
  • Barbera v. Barbera v. Als je ook fruit wilt dan zijn er ook nog patioboompjes en je zou druiven kunnen laten klimmen :)
    Zondag 10 Januari 2016 om 13:02
  • Chantal A. Chantal A. Dankjewel voor de reactie. De kolen deden het in het begin heel goed, maar uiteindelijk werd het niks. Ik had inderdaad vrij veel kolen. Ik denk dat ik dit jaar meer verschillende groentes doe en dan wat minder van elk soort om te kijken wat het goed doet. Blij om te horen dat er wel heel veel mogelijk is :)
    Zondag 10 Januari 2016 om 13:14
  • Barbera v. Barbera v. Als je wat wilt experimenteren kan ik je wel wat verschillende zaden toesturen. Ik heb een hele vracht moestuintjes gekregen van vrienden en familie die ik echt niet allemaal zelf kan plaatsen. Stuur in dat geval jouw adres maar even naar mij in een persoonlijk bericht.
    Zondag 10 Januari 2016 om 13:35
  • Matthias D. Matthias D. aardbeien zijn ook zeer leuk en gemakkelijk ;)
    Zondag 10 Januari 2016 om 14:40
  • Chantal A. Chantal A. Aardbeien komen er zeker, hier was ik vorig jaar telaat mee toen ik begon. Ik las alleen in een moestuinboek een variant die je eerst moet weken in water, vervolgens zaaien na de zomer zodat je het jaar erop grote zoete aardbeien hebt, dit is echter mislukt. Nu maar op de gewone manier proberen :)
    Zondag 10 Januari 2016 om 17:55
  • Matthias D. Matthias D. plantjes kopen is het gemakkelijkste die vermeerderen rap de volgende jaren. Je kan kiezen voor doordragende rassen dan krijg je het gehele jaar aardbeien of kiezen voor junidragende (eenmaaldragende) rassen die in 1 maand enorm veel vruchten dragen, ikzelf heb Elsante een zeer goed en productief ras
    Zondag 10 Januari 2016 om 17:58