Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • Tina V.Hoe hou jij bij welke plant waar in je tuin staat. Ik heb momenteel een farde, maar zou dit liever digitaal doen. Ik deel de tuin in stukjes op en per deel heb ik een tekening en een plantenlijst. Maar elk jaar verandert er wel wat. Iemand een betere suggestie? Bedankt alvast
    Zaterdag 6 Februari 2016 om 22:34

9 reacties

  • Lieven G. Lieven G. Je kan hier op MijnTuin ook verschillende tuinen (of tuinonderdelen) aanmaken en daar planten aan toevoegen. Met een Plus account kan je die ook exporteren naar excel... is misschien een idee :)
    Zaterdag 6 Februari 2016 om 23:38
  • Als je met een programma als Excel een beetje vertrouwd bent, kun je hierin ook je tuin 'tekenen'. Een klein voorbeeld (screenshot) vind je in de bijgaande link. Ieder blokje is 10 cm breed/lang. Gewoon tekst, foto, link, kortom alles is mogelijk. Wel bijhouden als je verplant natuurlijk...... https://dl.dropboxusercontent....
    Zondag 7 Februari 2016 om 13:41
  • Lieven G. Lieven G. Amai Sam, wat een werk lijkt me dat :) Je kan ook je tuin tekenen met TekenJeTuin : http://mijntuin.tekenjetuin.nl
    Zondag 7 Februari 2016 om 13:45
  • Ik ben geen fan van de tekenjetuin.........
    Zondag 7 Februari 2016 om 13:47
  • Barbera v. Barbera v. Ik heb een tekening, min of meer op schaal, gemaakt in Inkscape. Die pas ik aan zodra ik wat zaai of plant. Aangezien ik ook groenten kweek sla ik de tekening aan het eind van het jaar op in een archiefmap met jaartal. Zo weet ik dat ik niet te snel dezelfde groentensoort op dezelfde plek zet. Hier op mijn tuin hou ik de planten bij in verschillende tuinen: "tuin", "balkon" en "zaden". Als ik dan bijvoorbeeld wat gezaaid heb kan ik een plant makkelijk toevoegen vanuit het "zaden" lijstje aan "tuin" of "balkon".
    Zondag 7 Februari 2016 om 14:33
  • Barbera v. Barbera v. Hier een voorbeeld: http://www.mijntuin.org/notes/... Het heeft wel wat weg van Sam zijn tekening, zie ik nu, alleen dan in een ander programma :)
    Zondag 7 Februari 2016 om 14:54
  • @Barbara. Ik ben ook al even wezen kijken op de site van Inkscape. Ziet er goed uit en ik moet zeggen dat jouw Tuin2016 er echt fantastisch uit ziet. Denk dat ik Inkscape ook eens ga doorlopen om te kijken wat ik er mee kan!!
    Zondag 7 Februari 2016 om 15:01
  • Kiki B. Kiki B. Goed programma!!!
    Zondag 7 Februari 2016 om 21:14
  • Barbera v. Barbera v. Inkscape werkt wel goed inderdaad. Het lijkt een beetje op Illustrator, maar dan open source. @Sam DooWop ... En ondertussen ben ik mij al de hele avond aan het vermaken door plaatjes van de planten in mijn tekening te zetten. Geinspireerd door jouw tekening. Bezigheidstherapie, maar het effect is leuk :)
    Zondag 7 Februari 2016 om 21:59