MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

De Oude Nieuwelaan T.

 • De Oude Nieuwelaan T.Ik ben op zoek naar de naam van een struik die in onze tuin staat. Het zijn takken van 1-2cm breed die recht uit de grond komen. Klein ronde groene blaadjes. De bloemen zijn lichtroze en in kegelvorm aan het einde van elke tak. Hieronder een foto van hoe die er in de zomer uitziet: http://nl.123rf.com/photo_1443.... Wie o wie weet de naam van deze plant?
  Donderdag 11 Februari 2016 om 14:10

3 reacties

 • Chantal M. Chantal M. Spiraea x billiardii Donderdag 11 Februari 2016 om 15:04
 • Henk V. Henk V. Wetensch. naam: Spiraea x billiardii
  Nederlandse naam: Struikspirea
  Synoniem: Spiraea x billardii
  Type: Heester
  Standplaats: Licht schaduw en zon
  Vocht: Vochthoudend-vochtig
  Grond: Matig voedselrijk
  Zuur: Zuur tot neutraal
  Wintergroen: Nee

  Spiraea x billiardii

  De nederlandse naam is Struikspirea, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is paarsroze en de bloeitijd is van ca. juli. De bladeren zijn dofgroen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 250 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is slecht verkrijgbaar.

  Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond (pH = 4.5 - 7). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.
  Donderdag 11 Februari 2016 om 16:49
 • De Oude Nieuwelaan T. De Oude Nieuwelaan T. Dat is hem! Bedankt! Zondag 14 Februari 2016 om 11:49