Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Martin M.

  • Martin M.Een maand geleden zaden van artisjok gezaaid. Nog steeds zijn de zaden niet gekiemd? Is dat normaal? Alle zaden van andere planten zijn wel allemaal opgekomen. Zou het aan mij kunnen liggen of kiemen de zaden van artisjok moeilijk?
    Zaterdag 20 Februari 2016 om 19:39

3 reacties

  • Kiki B. Kiki B. Artisjokzaden zijn soms wat lastig. Ik denk dat je iets te vroeg gezaaid hebt, ze hebben behoorlijk wat warmte en vocht nodig. Even afwachten dus.
    Zaterdag 20 Februari 2016 om 20:10
  • Martin M. Martin M. Thnx, ik zal ze nog iets warmer zetten en rustig afwachten..
    Zaterdag 20 Februari 2016 om 20:42
  • Pascal G. Pascal G. Dag Martin, ik zie dat je daar een serre staan hebt. Zaai ze daar naargelang het weer tussen half maart en half april. Van zodra de plantjes groot genoeg zijn kan je ze buiten uitplanten (of eerst verspenen). Normaal gesproken heb je het eerste jaar al artisjokken maar niet de grote hoeveelheid welke je hebt met een overgehouden plant. Zet daarom ook enkele van jouw jonge plantjes in een plantenpotje van min 1 liter en graaf ze voor de winter (in de serre) in, dit geeft meer overwinteringskansen dan met een buiten afgedekte plant. In de winter nauwelijks water geven. In de zomermaanden staat de artisjok beter buiten.
    Zaterdag 20 Februari 2016 om 21:40