MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Mirèse V.Hoi

  Ik zou graag mijn kleine ( halve meter) Camellia Japonica verplanten omdat hij niet op de juiste plaats staat ( volle oostenwind) Mag ik dat nu doen?
  gr - Mirèse V.
  Zaterdag 27 Februari 2016 om 13:34

7 reacties

 • John u. John u. Het beste is te wachten tot na de bloei, Dan mag hij ook ingesnoeid worden. Geeft de wortel ruimte om niet zoveel kracht te hoeven zetten. Het mooiste is een beschutte plek op het zuidwesten, maar waar hij voldoende licht krijgt. Zaterdag 27 Februari 2016 om 15:33
 • Mirèse V. Mirèse V. Dag John. Bedankt voor je reactie. Ik heb het eerste jaar bloemen gehad, toen stond de plant nog in pot. Het tweede jaar in pot niets meer en vandaag ben ik ook gaan kijken ( staat in volle grond) en de knopjes zien bruin dus waarschijnlijk zijn ze bevroren? Zondag 28 Februari 2016 om 10:32
 • John u. John u. Camelia's houden van licht zure grond. In mei, juni, nog voor ze aan de knoppen voor het nieuwe seizoen beginnen(va. Aug) kun je het het beste verplaatsen. Gewoon beschut uit de ochtendzon (vaak is dauw op de knop met felle ochtend zon er de oorzaak van dat de knoppen gaan rotten, werkt als een vergrootglas op de zonnestraal)
  Beetje compost door de grond en het komt best goed.
  Zondag 28 Februari 2016 om 12:31
 • Mirèse V. Mirèse V. Zet ik in mijn tuinagenda ! Thanks Zondag 28 Februari 2016 om 12:54
 • Jeannette v. Jeannette v. Op zich is het voor een Camellia vrij normaal dat het een paar jaar duurt voordat ze weer gaan bloeien na verplanten. Maar gewone tuincompost door de grond werken zou ik niet aanraden. Compost heeft meestal een te hoge zuurgraad voor ericaceeën - waaronder camelia. Bladaarde is wél bruikbaar, net als tuinturf en -molm (is niet eco-vriendelijk) en dennennaaldengrond.
  De bruine knoppen kunnen ook het gevolg van droogte ten tijde van de knopaanleg of daarna. Juist omdat de wortels zo fijn zijn en zo dicht bij de oppervlakte, drogen ze snel uit. Camellia wortels erg oppervlakkig, veel dieper dan 50 cm. komen ze niet. Ze staan dus ook niet graag in verdichte grond.

  Mijn eigen Camellia stond op het zuiden, maar geheel afgedekt door een schutting. Tot we verhuisden had die het daar perfect naar de zin met de zon op z'n bolletje. Helaas, helaas, met de verhuizing ging het niet goed. Erg jammer, want ze was na 8 jaar toch zo'n 1.80 cm en deed het erg goed. Gelukkig heb ik hier zure zandgrond, dus ik ben op zoek naar de - voor mij - mooiste soorten gegaan.
  Maandag 29 Februari 2016 om 15:29
 • Mirèse V. Mirèse V. Dank je Jeannette!! Maandag 29 Februari 2016 om 17:04
 • Jeannette v. Jeannette v. Graag gedaan Mirèse :) Maandag 29 Februari 2016 om 17:14

1 tuinier vindt dit leuk

 • Renilde Renilde Zaterdag 27 Februari 2016 om 18:02