MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Ria v.

5 reacties

 • Lieven G. Lieven G. Hier een artikel over de beukenhaag: http://www.mijntuin.org/articl... Donderdag 3 Maart 2016 om 20:02
 • Roelf S. Roelf S. Mooi artikel ! Vrijdag 4 Maart 2016 om 06:21
 • Jeannette v. Jeannette v. Valkuilen zijn bv. het vervoer; zorg dat de wortels van de beuken tijdens het transport van kwekerij naar huis op de aanhanger goed afgedekt worden met een deken of een stuk plastic, groot genoeg om ze onder te stoppen - ook als je een afdeknet gebruikt. Anders drogen de (haar)wortels uit. Dat is 1 van de meest gemaakte "fouten". Die wortels zijn belangrijk bij het aanslaan van de planten.

  Spoel de wortels niet schoon voor je ze verwerkt want daar zitten nog schimmels aan die met de beuk samenleven, ze helpen o.a. bij het aanslaan van het plantgoed. Evt. kan je overwegen om potgrond te gebruiken waar deze schimmel in verwerkt zit om te mengen met de tuingrond.

  Als je het plantgoed niet dezelfde dag verwerkt niet met blote wortels buiten laten liggen, ook weer goed die wortels afdekken of de beuken tot gebruik inkuilen.

  Niet beginnen met planten als de grond doornat is. Als er water in de sleuven komt te staan of je hoort de grond soppen onder je voet is het te nat. Wanneer je gaat planten de wortels weer afdekken.

  Zorg dat de sleuven breed en diep genoeg zijn voor de wortels, ga niet proberen om ze in een te kleine sleuf te wurmen en knip de wortels ook niet af. Maak de grond onderin de sleuven goed los en kijk dan meteen of er harde bodemlagen zijn die doorworteling kunnen belemmeren. Zijn die er wel, dan is het zaak om ze te doorbreken anders krijgt je haag natte voeten; dat verdraagt bijna geen enkele plant voor langere tijd.

  Succes bij het planten!

  Vrijdag 4 Maart 2016 om 08:59
 • John u. John u. Aan dit artikel ga ik zeker m'n profijt trekken. Dank daarvoor.
  Ben al 2 jr bezig om een beukenhaag te plaatsen maar heb teveel uitval. Zandgrond dus zeker niet te nat. Volhouden ermee, de aanhouder wint tenslotte!
  Vrijdag 4 Maart 2016 om 12:35
 • Ria v. Ria v. Het is nu begin winter en nog steeds staat de heg prima na uw goede adviezen. Alsnog dank
  Vrijdag 16 December 2016 om 10:27

1 tuinier vindt dit leuk

 • Ria V. Ria V. Vrijdag 4 Maart 2016 om 10:17