MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Anneke v.Mijn Red Robins laten bijna al hun bladeren vallen. Heb ook nog nooit die mooie bloemen gehad... :-(
  Wat doe ik verkeerd?
  Dinsdag 8 Maart 2016 om 13:16

5 reacties

 • Jeannette v. Jeannette v. Snoei je ze wel? Of komen er veel zwarte vlekken op het blad? Woensdag 9 Maart 2016 om 17:09
 • Anneke v. Anneke v. Ja, ik snoei ze wel. Ik heb er een paar jaar geleden eentje knap kaal gesnoeid. Die doet het nu beter, maar bloemen: ho maar. Overigens las ik ergens dat ze juist niet gesnoeid moeten worden, maar dat heb ik tot nu toe dus aan mijn tuinhark gelapt.
  Die zwarte vlekken zitten er zeker. De puntjes van nieuwe blaadjes lijken ook wel verbrand en dor. En bij enkele struiken 'verkronkelen' de blaadjes.
  Woensdag 9 Maart 2016 om 19:52
 • Jeannette v. Jeannette v. De zwarte vlekken komen door een bladschimmel, Entomosporium; die veroorzaakt ook de grootste bladval. De verdorde blaadjes zouden het gevolg kunnen zijn van (nacht)vorst. Gekronkeld blad is meestal het gevolg van luizen, die houden wel van een sappig blaadje ;) En ik kan me zo indenken dat een struik waar ieder keer het blad vanaf valt niet in optimale conditie is en de meeste energie steekt in het vormen van nieuw blad. Maar stuur als je wil toch eens een foto in, misschien dat daar iets aan te zien is. Als het niet teveel gevraagd is graag ook een foto van de standplaats. Geef ook even aan welke voeding je eventueel gebruikt en of er in de buurt van de plant grondwerk gedaan is of bv. een terras aangelegd.

  Overigens is het wel goed dat je ze snoeit. Anders krijg je nl. lange takken met alleen bovenaan een toef met blad. De beste periode daarvoor is net na de bloei in mei/juni (onder normale omstandigheden) of in maart, maar dan heb je geen of weinig bloemen. Photinia kan je flink terugsnoeien om de struik te verjongen en dat doe je rond half maart. Daarna kan het een paar jaar duren voordat er bloemen komen.
  Donderdag 10 Maart 2016 om 10:57
 • Anneke v. Anneke v. Eindelijk gelukt om foto's te uploaden... Donderdag 21 April 2016 om 18:43
 • Anneke v. Anneke v. Oh ja Jeanette, ik strooi koemest. Geen rare dingen gebeurd in zijn omgeving, ook ruim genoeg Donderdag 21 April 2016 om 18:45