MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Christine K.ik heb paar jaar geleden een munt plantje in mijn turn gepland. probleem is dat na al die jaren nog overal munt uitspringt. Hoe los ik dit op ?
  Vrijdag 11 Maart 2016 om 15:46

4 reacties

 • Tom M. Tom M. vééél mojito of muntthee maken ;-) is inderdaad een gewillige woekeraar... Best kweken in een gesloten bak of bloempot... Ik denk dat uitgraven de enige milieuvriendelijke oplossing zal zijn... Vrijdag 11 Maart 2016 om 15:50
 • Ik blijf stug uittrekken, ben al begonnen!
  Vrijdag 11 Maart 2016 om 16:15
 • Lex v. Lex v. Ik laat h redelijk zijn gang gaan (heb onderhand verschillende soorten; Marrokaanse munt, Pepermunt, Appelmunt, Watermunt (2 verschillende typen), dit jaar ook aardbeienmunt). Het groeit gewoon lekker door, als ik uitlopers zie die te ver gaan steek ik ze gewoon af. Voor de rest drink ik lekker munt thee, ook oogst ik af en toe een hele zooi om in de voedseldroger te drogen voor thee :)

  Kan nooit genoeg munt hebben.... :P
  Vrijdag 11 Maart 2016 om 17:32
 • René B. René B. Ik heb de munt in een grote pot gezet, vanwege dat het anders overal heen uitloopt in de tuin.
  Doet het al jaren prima in de zelfde pot . Zo in maart het oude gewas wegknippen. Wel voldoende water en voeding geven. Maar vergeet je de plant een keer met water geven, de munt hersteld gemakkelijk als hij natuurlijk niet te lang droog heeft gestaan.
  Zondag 13 Maart 2016 om 07:01

1 tuinier vindt dit leuk