MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Irene J.Hallo beste tuinders! Ik ben een beginner en heb niet een grote tuin maar heb vorige jaar voor het eerst een mini moestuin, met veel plezier:)
  Vandaag heb ik Rubus idaeus Heritage, Rubus Fruitcosus Thornfree en Rubus fruitcosus Black Satin gekocht bij de Lidl! Kan ik die in grote diepe potten planten en laten klimmen bij de schutting?? Wat voor grond is het beste? En kan dit nu al geplant terwijl het nog vriest?
  Donderdag 17 Maart 2016 om 20:01

5 reacties

 • Lex v. Lex v. Je kan ze alledrie gewoon in de grond zetten op dit moment. Overigens, doen ze het allemaal veel beter in de volle grond, ik raad dan ook aan ze in de volle grond te zetten.

  Daarnaast is Rubus idaeus een Framboos, bij deze heeft het dus niet zoveel zin om hem langs een schutting proberen te leiden. De andere 2 zijn bramen, hierbij kan het wel, let wel afhankelijk van het soort ben je misschien wel elk jaar oude takken aan het knippen en de nieuwe takken aan het opbinden, even opzoeken wat van toepassing is voor deze soorten.

  Ze houden allemaal van wat rijkere grond, dus als je voor het planten wat compost of mest in kan werken doe je ze waarschijnlijk een plezier.
  Donderdag 17 Maart 2016 om 20:26
 • Irene J. Irene J. Thanks Lex ! we hebben een stenen stoep ..dus dat wordt breken...ja ik heb dat gelezen over het snoeien en binden, lijkt me ingewikkeld..als ze zo woekeren kan ik ze alle 3 naast elkaar doen? Vrijdag 18 Maart 2016 om 08:08
 • Kiki B. Kiki B. Irene, ik lees dat je een mini moestuin hebt. Dat betekent niet veel ruimte. Alhoewel de adviezen van Lex op zich prima zijn , zou ik ze in een kleine tuin zeker niet alle drie in de volle grond zetten. Wel de Rubus fruitcosus Black Satin, deze kan prima klimmen en na de bramen haal je de gedragen takken weg. Gezien de omvang van beide anderen zou ik deze toch in grote diepe kuipen zetten met bamboestokken als klimtoren. Dan hou je wat meer ruimte over voor de moes in de tuin. Onderin de bakken wel goede drainage aanbrengen. Vrijdag 18 Maart 2016 om 12:56
 • Irene J. Irene J. Dank je Kiki! Ik heb idd weinig ruimte en ik ga het toch proberen in grote potten. Eerst hydro korrels 5cm en dan potgrond met compost..mag ik ze wel nu al buiten op de stoep? Gaan ze niet vriezen? Vooral als ik water geef... Dinsdag 22 Maart 2016 om 15:26
 • Kiki B. Kiki B. Nee hoor, deze zijn winterhard. Dus kan je gewoon buiten zetten. Dinsdag 22 Maart 2016 om 16:56