MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Seppe   Bonte wilg 'Hakuro-nishiki' (Salix integra 'Hakuro-nishiki')

 • Seppe C.Beste tuinierders,

  Ik ben nieuw op deze blog site en heb helemaal geen groene vingers - nog niet :-).
  Ik probeer wat informatie te krijgen over wat ik allemaal moet doen in de tuin rond ons nieuwe huisjes dat we gekocht hebben.

  De vraag voor vandaag gaat over het snoeien van een Salix Integra (wilg) - zo denk ik toch, aangezien ik de naam ergnes op een schets teruggevonden heb over onze tuin. (zie ook foto in bijlage)

  Ik las dt ik deze in Maart/April het best volledig terugsnoei (één maal om de 5 jaar) tot +- 20cm van de knot/stam en dat hij dan mooi terug in vorm zou komen .Is dit correcte informatie?

  De boompjes zijn al wat ouder en sommige kroontakken zijn echt wel dik - zou ik die dan ook kort mogen snoeien of is er gevaar dat ik de boomjes hiermee laat afsterven?

  Ik zou jullie zeer dankbaar zijn voor wat info over hoe ik dit het best kan doen.

  Groene groeten uit bierbeek,
  Donderdag 24 Maart 2016 om 11:04

5 reacties

 • Roos T. Roos T. Salix kan je goed snoeien en dat kan je goed in deze tijd doen. Donderdag 24 Maart 2016 om 16:06
 • Jeannette v. Jeannette v. Dag Seppe, meestal worden oudere wilgen om de 2 á 3 jaar flink teruggesnoeid. Je snoeit deze wilgjes voor het frisse bonte blad en de rode takkleur in de winter. Je kan in ieder geval alle rode takken wegsnoeien. Ik meen op de foto te zien dat deze bomen al eens teruggesnoeid zijn, op zo'n 2,5 meter hoogte. Dan kan je ze tot zover zowiezo terugsnoeien. Snoeitijd ligt idd. rond maart/april.

  Daarna kan je eens bekijken wat je er nog meer vanaf wil hebben. Alles in een keer wegsnoeien zou ik niet meteen doen. Je weet nl. bij oudere bomen niet hoe ze reageren als ze niet van begin af aan geknot zijn. Dan haal je er het best een gekwalificeerde boomverzorger bij (European Tree Worker). Die kan goed beoordelen in welke conditie deze wilgen zijn.
  Donderdag 24 Maart 2016 om 16:25
 • Seppe C. Seppe C. dank voor de reacties - ik zal inderdaad best eerst eens gaan kijken bij een boomverzorger eer ik onbedacht begin aan mijn snoei. snoei hem nu dan licht terug en kan volgend jaar nog altijd dieper snoeien.
  Donderdag 24 Maart 2016 om 17:36
 • Roos T. Roos T. Heb even gegoogld .je kan de jouw wilg elk jaar terug snoeien tot 10 cm wilg zelfs.Ik weet dat we met onze buiten wilg ook deden,maar dus ook met deze soort. Donderdag 24 Maart 2016 om 19:12
 • Seppe C. Seppe C. perfect - zal morgen mijn eerste verjongingsingreep in de nieuwe tuin doen.
  dank voor alle reacties. Deze site gaat me een heel stuk verder helpen!
  Tot binnenkort,

  Seppe
  Vrijdag 25 Maart 2016 om 09:18

2 tuiniers vinden dit leuk