MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • agnes d.Hallo iedereen
  Ik heb een huis gekocht met een noordtuin en wil graag de terras aanleggen - maar weet er te weinig van. ik zou heel blij zijn met advies van mensen die er meer van weten!

  Ik heb wat voomiddagzon op de buitenste meter van de rechter kant van de foto en late nm zom tegen de linkermuur.
  Ik zou graag aan de zijkanten weelderig groen willen. Het terras is 10m breed en 6m diep.
  Tegen de rechterplanken muur dacht ik aan fargesia rufa in potten - heb iets met2,5m hoogte nodig en schaduwminnend/winterhard.… Ik hoop daarmee wat extra geluidsisolatie tegen de buren te krijgen. Valt Fargesia niet te hard open voor een terras? Ook in de buitenhoek (waar de plantenpot staat) wil ik iets groters, tegen de inkijk – hoogte tss1m50 en 2m Daar is dus de vm zon.

  Aan de linkerkant kan ik geen clematis zetten omdat de muur niet van mij is – maar misschien camelia? Is die niet te moeilijk? Of iemand toch ervaring met clematis zo te zetten dat die de muur niet kapot maakt? Of ook bamboe?
  Ook in die hoek wil ik iets zetten, tegen de inkijk van de andere kant…Geen idee wat.

  Alle feedback is welkom, ik wil gewoon vermijden dat ik iets doe dat tot mislukken gedoemd is omdat ik iets esentieels niet wist.

  Heel erg bedankt
  Agnes
  Zaterdag 16 April 2016 om 11:55

1 reactie

 • Kiki B. Kiki B. Hoi Agnes. Leuke tuin. Fargesia rufa kan prima, mocht hij iets open vallen dan kan je hem met een dunne vislijn aan de schutting bevestigen. Aan de linkerkant kan je gerust een Clematis zetten, deze beschadigt de muur niet. Je kan deze leiden via mazen van visnet, dat zie je niet zo erg. Overigens, wanneer de schutting/muur op de erfgrens staat is hij van jullie allebei. Camellia kan prima in de avondzon. Zaterdag 16 April 2016 om 13:45