Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

12 reacties

  • Annet E. Annet E. Waarvoor is dat? Grotere vruchten of oogst?
    Zondag 24 April 2016 om 19:52
  • Mia V. Mia V. nog nooit gedaan, alleen bij moederplanten.
    waarom dit doen?
    Zondag 24 April 2016 om 19:54
  • Patricia V. Patricia V. Heb de bosaardbei vol bloem staan. Waarom de bloemetjes eruit halen
    Zondag 24 April 2016 om 20:41
  • Robbies M. Robbies M. Hoi allemaal het verwijderen van de bloemetjes geld voor alle aardbeien. Het zorgt er voor dat de plant sterker wordt en meer vruchten gaat dragen.
    Gr robbies moestuin. (ik ben ook te vinden op YouTube)
    Zondag 24 April 2016 om 21:07
  • Marian P. Marian P. Bedankt oor de tip , ik heb er nu 4 bloemen in moeten ze er dan allemaal uit ?
    Zondag 24 April 2016 om 22:14
  • Robbies M. Robbies M. Hoi Marian ik begrijp dat je 4 bloemen hebt in je aardbei de twee grootste bloemen moeten er echt uit als het een enkel bloeier is. Als je een door bloeier hebt moeten alle 4 bloemen er uit. Mocht je niet weten wat voor soort het is haal dan als nog de twee grootste bloemen er uit. Het is goed voor je plantje het wordt er sterker van en geeft uiteindelijk meer aardbeien.
    Zondag 24 April 2016 om 22:40
  • Marian P. Marian P. Ja klopt heb een paar planten binnen staan en daar zitten er 4 in , zal ze morgen er gelijk uithalen en als ze in de tuin beginnen ook ..
    Zondag 24 April 2016 om 22:45
  • Patricia V. Patricia V. Bedankt voor de tip ga ik ze eruit te halen.
    Was al helemaal blij ik er bloem in had hihi maar komt goed
    Zondag 24 April 2016 om 22:48
  • Renilde Renilde Het verwijderen van de eerste bloemen bij aardbeien geldt niet voor alle aardbeien naar ik meen... wordt enkel gedaan bij doordragende soorten. In de professionele teelt is dit gebruikelijk om de oogst te laten plaatsvinden na de oogst van de junidragers zodat de prijzen voor de telers wat gunstiger zijn (vraag en aanbod). Maar idd de planten worden er sterker van en dat moet ook want ze zullen vruchten produceren tot in het najaar....in tegenstelling tot de junidragers die hun bloemen inwendig reeds aanmaken in het najaar....
    Zondag 24 April 2016 om 23:54
  • Rosette B. Rosette B. Voor doordragende aardbeien die in maart/april geplant werden kunnen de eerste bloemen weggehaald worden om de planten sterker te maken. Bij aanplant in september is dit niet nodig. Bij eenmaal dragende aardbeien zeker niet tenzij je geen vruchten wil maar wel grote uitlopers om in aug/sept te planten.
    Maandag 25 April 2016 om 07:57
  • Jet B. Jet B. Waarom de bloempjes worden toch de aardbeien???
    Maandag 25 April 2016 om 15:32
  • Kiki B. Kiki B. Dat geldt alleen voor doordragende aardbeiplanten. Ze kunnen dan meer energie steken in het blad zodat de plant groter wordt. Dat betekent straks meer bloemetjes en dus meer aardbei. Je haalt de bloempjes weg tot eind mei.
    Maandag 25 April 2016 om 16:04

6 tuiniers vinden dit leuk