MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Paula v.Wij hebben in onze moestuin 2 pruimen bomen staan, geen idee hoe lang ze er al staan, volgens de vorige eigenaar zijn ze al oud.
  Vorig jaar hebben ze nog heel veel pruimen gegeven en helaas waren wij nu te laat met snoeien, maar kon volgens een boomspecialist hier op het tuincomplex niet veel kwaad.
  Nu lijkt het of de bomen weinig bloesem hebben en zelfs al wat uitgebloeide bloesem laten vallen... Is dit normaal?
  Vrijdag 6 Mei 2016 om 21:27

3 reacties

 • Saey S. Saey S. Beste Paula, onze vroegere buren hadden 4 pruimenbomen staan die nooit gesnoeid werden.
  Het dragen van de vruchten was groot en klein volgens de jaren. Volgens mij moet je een pruimenboom niet echt snoeien of toch enkel de dooie en slecht geplaatste takken verwijderen. Een notenbars heeft ook geen snoei nodig. Wat wij wel al ervaren hebben met vruchtenbomen is dat deze meer vruchten dragen en sterker zijn als men in de winter wat stalmest aan de stam heeft geplaatst.
  Zaterdag 7 Mei 2016 om 08:18
 • reinier v. reinier v. Beste Paula, Een pruimenboom moet je in het groei seizoen snoeien, omdat je dan de minste kans op besmetting met schimmels hebt. Absoluut niet in de herfst en winter! Handig is net voor de oogst. Heb je wel je pruimen en kun je gelijk de vorm goed maken. Als de boom niet gebloeid heeft kun je nu meteen snoeien en mest geven! Zaterdag 7 Mei 2016 om 08:50
 • Aggie V. Aggie V. bij mij dit jaar slechts een bloeiende tak
  Zaterdag 7 Mei 2016 om 09:38

3 tuiniers vinden dit leuk