Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Patricia v.ik heb het idee dat de boomstam aan het rotten is omdat de beukenhaag er doorheen groeit. Is dat mogelijk en is de boom nog te redden?
    Woensdag 11 Mei 2016 om 20:09

2 reacties

  • Jeannette v. Jeannette v. Dát is hier niet te zien. En of het aan de haag ligt is vanaf een foto ook niet zeggen. Feit is dat de bast van de boom in het verleden over de lengte van de stam open gescheurd en nu duidelijk bezig is om die grote wond te overgroeien. Dat zie je aan de dikke, glimmende rand aan de zijkant (ongeveer in het midden van de foto)
    Dat kost zo'n boom veel energie en het kan gebeuren dat deze het op den duur niet overleeft.

    Omdat de boom zoveel energie in het overgroeien van de wond steekt, krijgt bladaanleg minder de voorkeur en wordt de kroon dunner. Zolang er echter nog redelijk wat blad aan komt zal deze het waarschijnlijk wel overleven maar een garantie kan niemand geven.

    Het lijkt me dat het hier om een Prunus eminensis 'Umbraculifera' (bolprunus) gaat. Deze hebben vaker last van bastscheuren. Komen er nog meer scheuren of een infectie bij, dan zal dit exemplaar dat zeer waarschijnlijk niet overleven.
    Donderdag 12 Mei 2016 om 16:21
  • Patricia v. Patricia v. Bedankt voor je reactie. Goed om te weten dat het vaker voorkomt bij deze boom, type boom klopt denk ik wel, en dat het geen wortel is wat we zien, maar begroeiing van de boom zelf.
    Donderdag 12 Mei 2016 om 20:25