Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • Jeannette v.@Johannes Bos, een plant in je tuin is geïdentificeerd als Ailanthus altissima; dat is niet juist. Het is duidelijk een Sorbaria sorbifolia, zoals Gea antwoordde. Ailanthus heeft geen gezaagde bladranden maar gladde, heeft een scheve bladvoet en aan de onderkant van de deelbladeren zitten twee - soms meer - kenmerkende "deuken".

    Sorbaria kan erg woekeren en je kan 'm maar beter in de gaten houden of zorgen dat de plant niet kan gaan woekeren door een wortelbegrenzer te plaatsen, net als bij veel bamboesoorten. Probeer ook te voorkomen dat de plant zich uitzaait door tijdig de uitgebloeide pluimen weg te knippen. Het is wel een mooie heester om grote vlakken te vullen in een boomrijke omgeving.
    Donderdag 12 Mei 2016 om 15:34

5 reacties

  • Johannes B. Johannes B. Ik had het inderdaad gezien, beiden bedankt. Ik heb gezien dat hij bij de buurvrouw vandaan komt. Meteen gaan lezen en inmiddels in een pot geplaatst. Hangt wel slap, hopen dat het goed komt. Mooie plant, maar waar hij was opgekomen stond hij niet op de goede plek.
    Weet je toevallig ook wat de plant is die bij mij als sambucus nigra geïdentificeerd is? Door twee anderen is die als fout bestempeld. Lastig als er zomaar planten opkomen, soms wel weer een leuke verrassing...
    Donderdag 12 Mei 2016 om 21:38
  • Jeannette v. Jeannette v. Nee, zo 1,2,3 niet. de foto komt nogal groot op het scherm. Heb je misschien een foto van wat verderaf, zodat de hele plant te zien is?
    Vrijdag 13 Mei 2016 om 11:41
  • Johannes B. Johannes B. Ik kan die wel even maken, zal ik die dan weer in de "welke plant is dit" rubriek plaatsen? Ik weet niet hoe je hier bij het bericht een foto moet plaatsen....
    Vrijdag 13 Mei 2016 om 12:31
  • Jeannette v. Jeannette v. Je kan 'm evt. ook op het prikbord plaatsen, Johannes.
    Vrijdag 13 Mei 2016 om 12:55
  • Johannes B. Johannes B. Ga ik zo even doen
    Vrijdag 13 Mei 2016 om 13:04

1 tuinier vindt dit leuk