MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • CoraIk heb al zeker 10 jaar een Salix Intergra staan. Vorig jaar zomer begon hij na een rijke bloei in augustus kaal te worden.
  Dit jaar heb ik de Salix in maart licht gesnoeid maar hij lijk niet meer bij te komen. In de toppen van elk tak zit ongeveer drie groene blaadjes nog maar.
  Nu is mij vraag moet ik het nog een jaar aankijken en dan in maart flink terug snoeien tot 1/3 of mag ik hem nu al terug snoeien? Of kan ik beter de hoop opgeven en op zoek naar een nieuw boompje?
  Zondag 15 Mei 2016 om 23:17

6 reacties

 • Kiki B. Kiki B. Waarschijnlijk het laatste, tenzij @Jeannette van Leijden een ander antwoord heeft. Mijn ervaring is dat deze boompjes niet een lang leven heeft. Maandag 16 Mei 2016 om 00:58
 • Roos T. Roos T. Ik zou een ander halen ,die kan dan gelijk goed gaan groeien,want dit lijkt niet veel belovend.Alls he niet lukt met de oude ben je weer seizoen verder .
  Maandag 16 Mei 2016 om 07:38
 • Cora Cora Bedankt voor jullie reactie's hier was ik eigenlijk al bang voor. Erg jammer om te lezen dat deze niet zo lang mee gaan. Beste is dan maar om inderdaad weer een andere te halen,jammer. Nogmaals bedankt.
  Maandag 16 Mei 2016 om 09:24
 • Fons v. Fons v. Hallo Cora, deze Salix soort, integra Hakuro Nishiki, waarschijnlijk met zijn sierlijke bonte blad, wit, groen en rose, wordt geënt op een gewone 'wilde' Salix, vaak een alba of smithiana. Die onderstammen zijn oersterk maar houden wel van een vochtige standplaats. De cultuurvariëteit die er op is geënt, eigenlijk een struikje, maar leuk als stammetje, groeit dus niet met zijn eigen wortels en daardoor vrij krachtig. Daarom moet je hem ieder jaar flink terug snoeien ander wordt het een verstikkende bos en gaan er takken in dood en komen er schimmels in.
  Ik zou zeggen probeer hem maar eens terug te knippen tot bijna aan de entplaats, waar het stammetje begint. laat een cm of 5-6 staan aan oude takjes, die zullen binnen een week gaan uitlopen en een dit jaar nog een lengte maken van ca. 60cm. probeer het gewoon, je hebt niets te verliezen als je toch al van plan bent om een andere te kopen.
  Maandag 16 Mei 2016 om 09:39
 • Cora Cora Hallo Fons, Bedankt voor je reactie, het klopt het gaat om de Hakuro Nishiki en is inderdaad geënt. De stam is zo dik geworden dat ik ''het struikje'' (onbewust eigenlijk) ook groter heb laten worden in loop der jaren. Ik zou het erg jammer vinden wanneer ik hem zou moeten vervangen dus ik ga het zeker proberen. Hartelijk dank voor je duidelijke uitleg. Ik hoop dat het gaat lukken. Ik plaats hier wel een reactie wanneer het gelukt is. Fingers crossed :D Maandag 16 Mei 2016 om 20:24
 • Fons v. Fons v. Dat is het nadeel van die wilde onderstam, had er overheen gelezen dat hij al 10 jaar oud was. Als ze ouder worden kan het struikje eigenlijk de worteldruk van de onderstam niet meer bij benen en krijg je makkelijk wildgroei en "verdrinkt" de veredeling in het sap waardoor ze de stam gaat afstoten. misschien valt het mee en rek je hem nog een paar jaartjes. succes! Dinsdag 17 Mei 2016 om 09:00