MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • A.W. J.Vraag: wat zou de oorzaak kunnen zijn dat mijn (blauwe) hortensia wel goed groeit, maar geen bloemen geeft?
  Ik heb de hortensia ca 2 jaar geleden uit een pot overgezet in de grond. Plant staat beschut op het noorden in halfschaduw. Op eerste gezicht goede keuze: plant is qua grootte verdubbeld en staat nu volop in (nieuw) blad. Echter zowel vorig jaar als dit jaar lijkt er geen sprake te zijn van bloemen... Iemand suggestie/tips?
  Maandag 16 Mei 2016 om 22:28

2 reacties

 • Peter R. Peter R. Snoei je deze? Bolhortensia bloeien op meerderjarig hout met enkele uitzonderingen. Op het einde van de zomer maken deze hun bloemknoppen voor het komende jaar. Dus als je hier te fel in gaat snoeien tijdens het voorjaar en je snoeit de knoppen weg, geen bloei.
  Ik snoeide ook veel, maar had geen bloemen. Ik heb mij hier in verdiept en had een hele goeie site hiervoor gevonden. Jammer genoeg ben ik deze vergeten. Nu snoei ik met meer aandacht wat ik juist snoei en heb ik prachtige bloemen.
  Dinsdag 17 Mei 2016 om 08:59
 • A.W. J. A.W. J. Beste Peter, dank voor de reactie. Ik kan me niet herinneren dat ik ze na het overzetten van pot naar tuin gesnoeid heb. Ik kijk het nog een seizoen aan. Dinsdag 17 Mei 2016 om 20:13