Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Dap P.Deze Acer Palmatum heeft de winter niet overleefd. Weet iemand wat er met deze plant kan zijn gebeurd? Ziekte/schimmel?
    Hij is hier al uitgegraven maar stond ook zo in de border.
    Dinsdag 17 Mei 2016 om 10:53

5 reacties

  • Jeannette v. Jeannette v. Ai, wat een triest gezicht! Helaas, dat is duidelijk een geval van verwelkingsziekte (Verticillium) bij deze Acer. Het vervelende van bodemschimmel is dat ze meestal nog een aantal jaren in de bodem overblijft. Als je er een andere plant neer zet die gevoelig is voor Verticillium, kan die tijdens of na een natte perioden ook snel geïnfecteerd worden. Het is dus zaak om iets te planten wat resistent is. Hier vind je een (Engelstalige) lijst van planten die nog resistent of immuun zijn: http://depts.washington.edu/ho... (even naar beneden scrollen)
    Dinsdag 17 Mei 2016 om 13:29
  • Dap P. Dap P. Dankjewel Jeannette, het is inderdaad heel treurig! En iets waar lastig wat tegen te doen is, begrijp ik uit de literatuur. Weet jij toevallig of de rododendron resistent is? Die kan ik zo snel in de lijst niet terugvinden. Nogmaals dank!
    Dinsdag 17 Mei 2016 om 14:25
  • Jeannette v. Jeannette v. Nee, spijtig genoeg is een Rhododendron er ook vrij gevoelig voor, al gaat het dan meestal om een ander soort Verticillium. Ik heb hier nog een lijstje met vatbare en resistente/immune planten: https://www.rhs.org.uk/advice/... ---- Veel overlapping met het vorige, maar dat is logisch.
    Dinsdag 17 Mei 2016 om 15:03
  • Dap P. Dap P. Je bent een heuse vraagbaak! Zeer bedankt voor de tips, ik ga me beraden op de herplanting... groet!
    Dinsdag 17 Mei 2016 om 16:52
  • Jeannette v. Jeannette v. Graag gedaan! :-) Succes met de nieuwe planten!!
    Dinsdag 17 Mei 2016 om 17:12