Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

10 reacties

  • Peter R. Peter R. Ik heb hier een buxushaagje voor staan, maar de hortensia's overgroeien het haagje in de zomer. Dat is ook niet zo mooi, dus hou rekening met hoe groot en breed de hortensia's worden als je hier voor zou kiezen. In mijn geval heb ik er teveel staan. Buxus heeft graag kalkrijke grond en hortensia's eerder zuurder. Beetje afwegen dus ... Anderen hebben misschien een leukere ideetjes.
    Vrijdag 20 Mei 2016 om 19:34
  • Marcel H. Marcel H. Dank je wel Peter, ik heb echter ca 2 mtr ruimte voor de hortensia's dus ik zal iets meer nodig hebben, dank je wel voor de reactie
    Zondag 22 Mei 2016 om 10:54
  • Kiki B. Kiki B. Marcel, kan je een foto plaatsen en wat meer over jouw tuingrond/zonligging etc. vertellen, dan krijgen we een beter beeld.
    Zondag 22 Mei 2016 om 12:17
  • Marcel H. Marcel H. Hi Kiki, ik heb wat foto's geplaatst de tuin ligt naast de Kerk aan de westkant van de kerk, de tuin heeft na 3 uur in de namiddag zon, ik heb een rij met hortensia's geplant. achter de hotensia's wilde ik wat hogere groenblijvende planten zetten. Ervoor moet ik nog even kijken wat ik er het beste in kan zetten
    dank je wel
    Zondag 22 Mei 2016 om 13:39
  • Kiki B. Kiki B. Ah, mooi plekje Marcel! Ik zie nu wat je bedoelt. Allereerst natuurlijk wel rekening er mee houden dat de hortensia's nog flink uit stoelen. Qua beplanting is er veel mogelijk, hangt ook van jouw smaak af. Zelf zou ik voor wat grote groepen gaan met vooral ook mooi blad, zoals Herfstanemonen, Sedum Herbstfreude (winterbeeld), Akelei (voorjaarsbloei) , Persicaria bistorta (idem) etc. Hangt er ook vanaf hoeveel tijd je kan besteden aan onderhoud.
    Zondag 22 Mei 2016 om 13:56
  • Marcel H. Marcel H. Dank je wel Kiki, ja het is een leuk plekje, een kosterswoning in Den Haag, de tuin was eerst een parkeerplaats dus ik heb heel wat grind verwijderd... nu zijn we langzaam aan het opbouwen en inrichten, ik ga kijken welke planten het zijn en zal je laten horen wat er in komt..
    Zondag 22 Mei 2016 om 20:26
  • Kiki B. Kiki B. Ben benieuwd!
    Zondag 22 Mei 2016 om 20:38
  • Roos T. Roos T. Ik heb veel helleborissen geplant voor de hortensia,s.Die bloeien vroeg en hebben mooi blad.Ik verwijder wel de uitgebloeide bloemen omdat ze zich erg uitzaaien,maar dat kan ook gewenst zijn natuurlijk.Duurt paar jaar voor ze bloeien.
    Zaterdag 19 November 2016 om 10:27
  • Marcel H. Marcel H. Roos dank je wel voor je tip, we hebben er dit jaar maar even wat wilde bloemen in gezaaid maar willen het komend voorjaar een iets permanentere oplossing zoeken. Als beginnend hobby tuinman heb ik mijn ogen uitgekeken naar jou tuin we hebben hier nog een hoop te leren en te doen...
    Zaterdag 19 November 2016 om 18:08
  • Roos T. Roos T. Zo beginnen we allemaal Marcel en op deze site kan je alles vragen.
    Zaterdag 19 November 2016 om 18:51