MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Annelies T.Mijn yucca heeft de laatste tijd last van witte vlekken (zie foto) op de bladeren. Vooral aan de onderkant. De bladeren worden uiteindelijk geel of bruin of vlekkerig. Ik veeg de vlekken vaak gewoon weg en ik heb hem al een paar keer behandeld met een oplossing van Eminent voor schimmelziekten in buxus en sierplanten. Ik heb de indruk dat het soms een beetje helpt, maar de plant heeft er nu al 2 jaar af en aan last van.
    Heeft er iemand een idee wat dit is, en belangrijker, hoe ik dit het beste kan bestrijden. De bladeren worden uiteindelijk geel of bruin of vlekkerig.
    Zondag 22 Mei 2016 om 13:33

2 reacties

  • Edith A. Edith A. Ja, ben eigenlijk ook wel benieuwd! Had dit op mijn dracaenia, is uiteindelijk kapot gegaan. Ik dacht ook dat t een soort ongedierte of schimmel was. Had mbehandeld maar mocht niet baten, zat zelfs in de pot! Zondag 22 Mei 2016 om 14:53
  • Martine V. Martine V. ik had dit ook, maar heb hem in de zomer buiten gezet en tegen het vriezen terug binnen en alles was weg, dus misschien eens proberen !!
    Zondag 22 Mei 2016 om 18:50