MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Henneke d.Beste tuinliefhebbers,

  Ik heb een vraag. Ik heb het idee dat de planten in mijn tuin sneller uitgebloeid zijn dan diezelfde planten in andere tuinen (bijvoorbeeld bij mijn moeder en bij de buren).

  Voorbeeld is onze sering, die was iets eerder in bloei dan bij de buren maar inmiddels al helemaal uitgebloeid (bloemetjes zijn bruin geworden). Bij de buren begint het uitbloeien ook te komen maar zijn de bloemetjes gewoon nog roze. Ander voorbeeld is de akebia quinata, die heel kort bloemetjes had maar die nu al weg zijn.

  Ik denk dat de grond in onze tuin goed is (bovenste laag is helemaal vervangen door potgrond vorig jaar, daaronder zit klei en zand) en er is ook redelijk wat licht. In het vroege voorjaar heb ik mest gestrooid voor voeding. Wel is onze tuin laag (iets lager dan bijvoorbeeld bij de buren) en daardoor vaak erg nat heb ik het idee.

  Kan de natheid de reden zijn dat de planten korter bloeien? Waarschijnlijk spelen er meerdere dingen een rol maar ben benieuwd naar jullie ervaringen hierin.

  Groetjes,

  Henneke
  Woensdag 25 Mei 2016 om 09:19

1 reactie

 • Caroline B. Caroline B. Elke tuin heeft volgens mij een eigen typisch klimaat. Als er bij jou eerder bloei is zal het ook eerder gedaan zijn. Misschien was er net hevige regen toen jouw sering bloeide. En dat benadeelt toch de bloei. De akebia bloeit sowieso niet lang. Bij mij is ze nu ook uitgebloeid. Ik zou me niet teveel zorgen maken hoor Woensdag 25 Mei 2016 om 19:44

1 tuinier vindt dit leuk