MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • JanHoi,

  Ik heb m’n rozemarijn (in pot) nieuwe grond gegeven. Gewone tuingrond, vanuit een tuin waar ook kippen lopen.
  Daarvoor stond hij in potgrond en was daar precies niet zo goed mee.
  Na het verpotten heb ik hem gewoon op terras gezet, zodat de regen kan er aan om goed te aarden in de nieuwe grond.
  Maar nu merk ik donkerdere plekken tussen de takken (zie foto) en als ik door de plant wrijf dan verliest hij spontaan al z’n bladeren. Ook bladpunten worden hier en daar donkerbruin en krullen op.
  Ik heb echt geen idee wat ik verkeerd doe. Iemand suggesties? Ligt het aan de grond waar kippen hebben gelopen? Het lukt me maar niet om een rozemarijn in pot langer dan een paar maanden gezond te houden. :(
  Zaterdag 28 Mei 2016 om 21:16

2 reacties

 • Anma's t. Anma's t. Misschien staat de plant te nat.
  Mijn rozemarijn heb ik al 8 jaar in een pot staan, hij staat in de volle zon en overdekt, ik geef hem heel af en toe water. De aarde, is een mengsel van kattegrind en tuinaarde. Af en toe krijgt hij fijngemalen eierschalen en 2 x per jaar wat koemest, ook pluk ik een paar x per week wat topjes(voor gerechten).
  Zo behandel ik ook mijn lavendelplanten, dat lukt zeer goed. Wanneer ik deze mediterane planten in de tuin zet, staan ze te nat. Stadstuin en teveel regen. Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad, succes,
  Zondag 29 Mei 2016 om 08:40
 • Jan Jan Ok, dankjewel. Dan probeer ik nu eens de omgekeerde techniek: geen water geven voor een langere periode....
  In dezelfde tijl staat tijm en bieslook en die groeien en bloeien als geen ander, en aangezien rozemarijn dezelfde behoeften heeft, vind ik het dus vreemd dat hij de enige van de drie is in de tijl die het slecht doet... Ok, nu dus onder afdak gezet en ik blijf er gewoon een tijdje af. Eens zien wat dat geeft. Dankjewel.
  Zondag 29 Mei 2016 om 11:11