MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Raf S.Hallo,
  Gisteren kwam ik al fietsend deze mooie wilde bloementuin tegen. Ik denk dat deze nog niet lang geleden aangelegd werd. Met het mooie weer zaten de bloemen vol met insecten. Zijn deze tuinen meerjarig of moet men die elk jaar opnieuw aanleggen of herbewerken? Verkoopt men in de handel deze wilde bloemen mix van zaden? (alhoewel dat de meeste er niet echt wild uitzien). Of kan men beter een wilde bloementuintje aanleggen door plantjes en zaden uit de natuur zelf te verzamelen? Bedankt voor alle info!
  Zondag 29 Mei 2016 om 16:37

7 reacties

 • Gerda V. Gerda V. Dag Raf,
  Heel mooi zo. Je kunt zo'n zakje eenjarige mix kopen en dat zaaien. In ieder tuincentrum te koop, speciaal voor vlinders, bijen, of op bepaalde kleurmengsels.
  Zondag 29 Mei 2016 om 17:32
 • Raf S. Raf S. Elk jaar opnieuw te zaaien of blijft dat zo gedurende vele jaren? Dit wilde bloemenperk stond in het midden van een grasperk. Waarschijnlijk met de bedoeling om na de bloei (herfst?) te maaien? Of zijn er betere oplossingen voor een wilde bloementuin? Zondag 29 Mei 2016 om 18:01
 • Gerda V. Gerda V. In je grasveld wilde bloemen zaaien is wel een probleem. Om je gras gezond te houden moet je regelmatig maaien en dan maai je natuurlijk die bloemen ook weg. Als je een stuk tuin echt wil laten verwilderen zou ik graszaad met wild bloemenmengsel mengen en het dan verder maar z'n gang laten gaan. Met de milde winters van de laatste jaren ook grote kans dat er weer heel wat op komt, anders gewoon wat erbij zaaien.
  Ik weet niet wat je bedoelt met betere oplossing?
  Zondag 29 Mei 2016 om 18:28
 • Roos T. Roos T. Na de bloei is het wel minder fraai natuurlijk.
  Zondag 29 Mei 2016 om 18:35
 • Marianne K. Marianne K. Bij de plaatselijke imkervereniging worden vaak zakjes met 'bijenvoer' verkocht die je elk jaar opnieuw zaait.
  Zo help je de imkervereniging, (wilde) bijen en andere insecten en het staat nog mooi ook zoveel kleur.
  Zondag 29 Mei 2016 om 20:22
 • Marianne K. Marianne K. Eigenaren van een stuk land wordt soms gevraagd een strook vrij te laten waar de bloemen (jaarlijks) gezaaid worden als er imkers in de buurt zitten. Zelf een strookje in je tuin vrij houden voor wilde bijen helpt ook voor de bloei in je eigen tuin. Zondag 29 Mei 2016 om 20:28
 • Raf S. Raf S. Dag Gerda,
  Met zaaien in een grasperk bedoelde ik niet tussen het gras maar een apart bloemenperk middenin een groot grasveld. Dan kun je natuurlijk het gras daarrond verder gewoon wekelijks maaien en het bloemperk laat je onaangeroerd.
  Met een betere oplossing bedoelde ik of je in plaats van aangekochte bloemenmengsels te zaaien niet beter planten en zaden uit de natuur haalt. Deze zoals op de foto zijn veredelde wilde bloemen zoals je ze niet in de natuur vindt. Daarom zocht ik naar ervaringen van mensen die zelf een wilde bloementuin aangelegd hebben.
  Zondag 29 Mei 2016 om 20:40

3 tuiniers vinden dit leuk

 • Alex V. Alex V. Zondag 29 Mei 2016 om 17:06
 • Roos T. Roos T. Zondag 29 Mei 2016 om 21:15
 • Peter R. Peter R. Maandag 30 Mei 2016 om 08:51