MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

8 reacties

 • wiebe V. wiebe V. ooievaarsbekje Maandag 30 Mei 2016 om 14:24
 • Maarten V. Maarten V. Volgens mij is dit Robertskruid.
  Maandag 30 Mei 2016 om 14:59
 • Kris P. Kris P. Robertskruid, 100% zeker. Maandag 30 Mei 2016 om 15:08
 • Mariette T. Mariette T. Dank voor jullie reactie; ik ga het zeker nakijken. Ik heb gisteren een aantal van deze planten verwijderd omdat ze door mijn andere planten heen groeiden, en niet veel later had ik allemaal blaasjes op mijn handen , en pijnlijke vingers. Vandaar dat ik graag meer wilde weten van deze plant, om te zien of dit vaker voorkomt. Normaal gesproken heb ik nooit last van allergische reacties in mijn tuin. Maandag 30 Mei 2016 om 19:52
 • Kiki B. Kiki B. Klopt. Er zijn meer planten die dergelijke reacties geven, per persoon ook wisselend maar wel heel vervelend. Bekende soorten zijn de Ruta, Wolfsmelk, bepaalde coniferen wanneer je ze snoeit tijdens zon, Bereklauw etc. Robertskruid kan je beter verwijderen tenzij je het niet erg vind dat het overal opkomt want het zaait zich enorm uit. Handschoenen en lange mouwen wil wel helpen :-) Dinsdag 31 Mei 2016 om 01:09
 • Maarten V. Maarten V. Bij mij komt het ook overal in de tuin voor en vermeerdert het inderdaad zeer snel. Af en toe houd ik er eens grote kuis in.
  Je kan het inderdaad van twee kanten zien, leuke bloemetjes en ook goed voor het tuinleven of onkruid die overal tussen je planten kruipt.
  Ik heb er nog nooit geen last van gehad om het met blote handen uit te trekken maar goed om weten dat dit dus kan voorkomen.
  Dinsdag 31 Mei 2016 om 07:28
 • Mariette T. Mariette T. Ik heb zitten googlen en Robertskruid schijnt nog geneeskrachtig te zijn ook. Je kunt blijkbaar thee zetten van de bladeren, en het zou bloedzuiverend zijn en helpen tegen ontstekingen.
  Maar het ziet er inderdaad heel vrolijk uit,al die roze bloemetjes, dus ik laat ze lekker staan. En als ik er een paar verwijder doe ik dat in het vervolg met handschoenen aan .
  Dinsdag 31 Mei 2016 om 09:22
 • Maarten V. Maarten V. Ik had gisteren net hetzelfde gevonden via google denk ik.
  http://mens-en-gezondheid.info...
  Dinsdag 31 Mei 2016 om 11:01