Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

5 reacties

  • Hubert C. Hubert C. Bamboe is eigenlijk een grassoort. Ondergronds vormen ze bovendien dikke, taaie, houtachtige uitlopers. Gaat het om een kleine oppervlakte betekent het wegsnoeien van de stengels en (zwaar!) spitwerk. Een grotere oppervlakte met oudere planten: alles afsnoeien tot alleen nog stoppels. Nieuwe scheuten daarna geen kans geven uit te groeien. Daardoor wordt het gewas alsmaar kleiner en dichter. Wanneer die al op ca 20 cm blad beginnen krijgen: behandelen met roundup of glyfosaat.
    Als je ze onmiddellijk weg wil hebben kan je best meteen een kleine graafmachine huren ...
    Vrijdag 3 Juni 2016 om 12:09
  • Doris S. Doris S. Panic verdelger is ook goed want dit werkt alleen op grassoorten dus ook bamboe
    Vrijdag 3 Juni 2016 om 13:43
  • Maarten V. Maarten V. Gebruik a.u.b. geen verdelger. Dat is puur vergif.
    Even wat graafwerk zal ook wel lukken.
    Vrijdag 3 Juni 2016 om 15:08
  • Roos T. Roos T. Nou bamboe is niet eenvoudig om kwijt te raken.Heb ooit in mijn onschuld in een ver verleden ,zo iets aangeschaft ,wat een ramp was dat,bleef maar opkomen na dat we de plant verwijderd hadden nog meters ver liepen de rhizomen.
    Zaterdag 4 Juni 2016 om 09:48
  • Maarten V. Maarten V. In mijn vorige tuin hadden de eigenaars voor me dat ook aangeplant. Ik heb bij de buurman alles gaan uitspitten en mijn graspleintje heb ik ook mogen half open leggen om alles weg te halen. 3 meter van de moederplant kwamen er ineens scherpe punten uit het gras. Uiteindelijk de moederplanten ook volledig uitgespit en met een hefboom de volledige plant uitgehaald. Die woog al een kilo of 150 denk ik want je kan die kluit niet in twee steken. Daarna met een bijl die volledige kluit stukje voor stukje weg gekapt en meegegeven in de groenzak. Zeker niet op de composthoop want het kleinste stukje wordt weer een plant. Ik heb met 2 zo een grote planten een leuke work out gehad over een paar dagen.
    Maandag 6 Juni 2016 om 09:51

2 tuiniers vinden dit leuk

  • Mia V. Mia V. Zondag 5 Juni 2016 om 20:37
  • Random P. Random P. Maandag 6 Juni 2016 om 22:43