MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Loes B.In een buxus-bed wil ik graag een blauwe regen op stam. Twee jaar geleden blauwe regen geplant, wilde niet groeien, dus weer verwijderd. Volgens de verkoper konden de wortels van de buxus de groei van de wortels van de blauwe regen niet hebben belemmerd. Dus...nieuwe blauwe regen gekocht en deze geplant vorig jaar. Maar........ook deze wil niet echt groeien. Wat doe ik verkeerd?
  Vrijdag 10 Juni 2016 om 10:50

5 reacties

 • Franca v. Franca v. Wat een lieflijk plaatje, maar antwoord op je vraag weet ik niet. Vrijdag 10 Juni 2016 om 11:02
 • Lex v. Lex v. Heb je nog iets speciaals gedaan bij het aanplanten? Of even goed naar de grond gekeken? Vind het namelijk niet geheel ondenkbaar dat de buxussen toch enigszins concurreren met de blauwe regen. je hebt het natuurlijk wel over reeds gevestigde planten tegen een een net aangeplante plant. Daarbij heeft een buxus toch een redelijk dicht wortelstelsel heeft (Helemaal op zandgronden) en een compact groei waardoor de invloed van regen of bewatering misschien ook wel beperkt is.

  Het had een overweging geweest om bij het aanplanten een stukje los te spitten en hierdoor wat voeding te mengen bijv wat bloed- en beendermeel en de grond even goed vochtig te maken.

  Persoonlijk zou ik de blauwe regen gewoon laten staan, misschien wat extra aandacht geven qua voeding/water (water alleen indien nodig en de voorkeur voor natuurlijke voeding en geen kunstmest). Zolang je plant niet aftakelt maakt hij wel een kans.


  Veel van wat ik nu zeg zijn aannames, ik kan er altijd naast zitten ;)
  Vrijdag 10 Juni 2016 om 11:31
 • Janneke H. Janneke H. Heb je hem niet te diep geplant? Dat heb ik gedaan en het duurde meer dan een jaar voor hij aarzelend begon te groeien! Vrijdag 10 Juni 2016 om 12:59
 • Roos T. Roos T. De tuin ziet er prachtig uit in ieder geval. Vrijdag 10 Juni 2016 om 13:44
 • Loes B. Loes B. Heel hartelijk dank voor de reacties! Bij het aanplanten heb ik wat compost en mest in het plantgat gedaan. Morgen ga ik de blauwe regen van nog wat mest voorzien. Ik zal over een poosje laten weten of dit resultaat heeft gehad.

  Nogmaals dank!

  Loes
  Vrijdag 10 Juni 2016 om 18:56

1 tuinier vindt dit leuk