Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • evy s.heeft iemand tipd tegen slakken ik zie ze nergens masr ze zijn er wel, mijn oma vertekde dat get naakslakken zijn dit je bijna nietbzietbomdat ze doorzifhtig zijn.
    Zaterdag 11 Juni 2016 om 13:09

7 reacties

  • Alex v. Alex v. Jonge naaktslakken zijn klein en soms doorzichtig. Ze houden van vochtige plekken en schaduw. Ze eten bladafval en verder alles wat op de grond ligt/staat. Als het slakken zijn dan zie je ook vaak slijmsporen. Het kunnen ook pissebedden, kevers of andere insecten zijn trouwens. Tip 1: zorg voor vogels in de tuin, en als het kan egels. Dus geen gif strooien. Natuurlijk evenwicht is belangrijk. Slakken zijn ook natuur. Tip 2: afdekken met gaas (kan niet altijd). Of iets anders. Planten 's avonds binnenhalen. Tip 3: schelpenzand, wolvilt, koper band om de planten/potten doen. Dat helpt wel maar kost ook wat.
    Zaterdag 11 Juni 2016 om 15:11
  • Mary S. Mary S. Slakken kun je wel zien soms lijken ze op opgerolde bruine blaadjes maar je moet s,ochtends of s,avonds kijken en ze zitten graag tussen het loof van bollen ook zijn ze gek op hosta,s en bodem bedekkers en onder de randen van potten. Ikzou zeggen zoek ze!
    Zaterdag 11 Juni 2016 om 16:03
  • Dion S. Dion S. Een natte krant in de tuin leggen. Daar kruipen ze onder. Kun je ze makkelijker vangen.
    Zaterdag 11 Juni 2016 om 19:46
  • Kiki B. Kiki B. misschien handig om even terug te lezen wat je typt?
    Maandag 13 Juni 2016 om 00:30
  • Kiki B. Kiki B. Wanneer je even "slakken " intypt in het zoekvak zal je vele tips krijgen.
    Maandag 13 Juni 2016 om 00:51
  • Monniek G. Monniek G. Iemand vertelde me dat huisjesslakken naakslakken opeten. Klopt dit? Ik heb veel naaktslakken en steeds minder gewone slakken, wel hele kleine.
    Vrijdag 17 Juni 2016 om 17:21
  • Kiki B. Kiki B. Sommige naaktslakken eten elkaar op, ook dode slakken eten ze. De hele kleine slakjes zijn supervraatvruchtig.
    Vrijdag 17 Juni 2016 om 19:27